Guardiola si berie z Barcy do Bayernu aj kondičného trénera

Bude oslavovaný aj v Bayerne?
Bude oslavovaný aj v Bayerne? (Autor: SITA/AP)
SITA|19. jan 2013 o 10:44

Asistentom nového trénera mníchovského klubu by sa mal stať Luis Enrique.

MNÍCHOV. Podľa nemeckých médií by sa mal asistentom Pepa Guardiolu na lavičke futbalového klubu Bayern Mníchov stať jeho niekdajší spoluhráč z Barcelony aj španielskej reprezentácie Luis Enrique.

Špekulovalo sa aj o legende Realu Madrid Raúlovi, s ktorým sa mal Guardiola stretnúť v Katare. Zástupcovia nového trénera Bavorov však tieto správy dementovali.

Isté však je, že 42-ročný Guardiola si so sebou do Mníchova privezie Lorenza Buonaventuru, ktorý má v Barcelone na starosti fyzickú príprava hráčov.

Ako je známe, Bayern v stredu šokoval futbalovú scénu informáciou, že sa dohodol s Guardiolom na trojročnom angažmáne, ktorý začne plynúť po skončení ročníka. Vtedy zároveň vyprší platnosť zmluvy s terajším koučom Mníchovčanov Juppom Heynckesom.

Prezident Bayernu Uli Hoeness neočakáva, že po príchode Guardiolu nastane v kádri zemetrasenie. Agentúra dpa citovala jeho vyjadrenie zo sobotňajšieho vydania denníka Süddeutsche Zeitung.

"On verí, že nebude musieť posilniť mužstvo väčším počtom nových hráčov. Páči sa mu jeho hra a chce pracovať s hráčmi, ktorí sú momentálne tu," povedal Hoeness, ktorý tiež očakáva, že Guardiola bude výborne spolupracovať aj so športovým riaditeľom Bayernu Matthiasom Sammerom.

"Matthias veľmi podporoval myšlienku angažovania Guardiolu. V ich vzťahu sa neobávam ničoho, pretože obaja túžia po rovnakej veci, a to maximálnom úspechu pre klub," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Guardiola si berie z Barcy do Bayernu aj kondičného trénera