Good Angels zabojujú proti euroligovému majstrovi

Nemka Romy Bärová. Aj od nej čakajú v Košiciach viac.
Nemka Romy Bärová. Aj od nej čakajú v Košiciach viac. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|12. nov 2014 o 00:00

Košické basketbalistky čaká už dnes druhý euroligový duel, v ktorom si zmerajú sily s Galatasarayom Istanbul.

Košické basketbalistky z tímu úradujúceho slovenského majstra Good Angels čaká už dnes druhý euroligový duel, v ktorom si zmerajú sily s tureckým Galatasarayom Istanbul. Minuloročný víťaz Euroligy svoj úvodný zápas na domácej pôde nezvládol, keď prekvapivo podľahol francúzskemu Montpellieru 59:66 po predĺžení.

KOŠICE. Po minulotýždňovom rozpačitom výkone proti Wisle Krakov sa pokúsia basketbalistky Good Angels Košice zabojovať o dobrý výsledok na horúcej tureckej pôde.

„V našej dvanásťročnej histórii sme proti nim hrali len raz, vo Final Eight v Jekaterinburgu, kde sme ich porazili. Majú špičkového trénera, s ktorým podpísali zmluvu na tri roky a zobrali ho z mužského basketbalu, takže po tejto stránke sú oni veľmi silní,“ povedal generálny manažér tímu Daniel Jendrichovský.

Galatasaray si druhú prehru nemôže dovoliť

Ako slovenský, tak aj turecký klub sú v ťažkej situácii, keďže v skupine smrti svoje premiérové zápasy prehrali a šancí na reparát je tu minimum. Rozhodnúť o postupe môže každý jeden bod a preto tu nie je priestor na zaváhanie.

„Nie som veľmi nadšený z toho, že Galatasaray minulý týždeň prehral, pretože teraz nehrozí, aby nás čo i len trochu podcenil. Myslím si, že v súčasnosti mobilizuje svoje hráčky, nakoľko je to minuloročný víťaz Euroligy a začiatok súťaže mu vôbec nevyšiel. Určite si uvedomujú, že druhá prehra by im mohla spôsobiť postupové problémy, takže myslím si, že to bude nervózne z obidvoch strán, keďže aj my sme začali veľmi zle. Kvalita je na strane súpera, no my sa pokúsime niečo tam uhrať,“ prezradil Jendrichovský.

Od legionárok očakávajú viac

Viaceré legionárky boli podrobené ostrej kritike za výkony v zápase s Wislou. Vedenie tímu spolu s trénermi vyžadujú od zahraničných hráčok podstatne väčší prínos.

„Očakávame od nich úplne iný výkon, ako predviedli v prvom zápase a to bez ohľadu na nejaké výhovorky, ktoré oni mohli použiť. Romy Bärová hrala vôbec svoj prvý zápas v Eurolige a psychicky to nezvládla. To je niečo, čo sa dá pochopiť, pretože nie je veľa hráčok, ktorým ich prvý veľký zápas hneď vyjde. Asjha Jonesová sa potrebuje dostať do svojej optimálnej fyzickej kondície, čo potrvá asi ešte mesiac. Čo sa týka Erin Phillipsovej, od skončenia ženskej NBA a majstrovstiev sveta je pod neustálym psychickým a fyzickým tlakom. To je tiež niečo, čo sa dá pochopiť, ale nie z dlhodobého hľadiska,“ skonštatoval D. Jendrichovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Good Angels zabojujú proti euroligovému majstrovi