Good Angels vo štvrťfinále vyzvú maďarský Cegléd

(Autor: TASR)
Patrik Fotta|26. jan 2017 o 20:51

Tréner košických basketbalistiek: Môžeme pomýšľať na postup.

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice postúpili do štvrťfinále Pohára FIBA, hoci na palubovke francúzskeho Flammes Carolo Basket prehrávali už o 18 bodov.

Záver stretnutia však zvládli a môžu sa tak tešiť na minimálne ďalšie dva zápasy v druhej najprestížnejšej európskej súťaži. Košičankám sa v ďalšom kole postaví do cesty maďarský Cegléd.

Domáci osemfinálový zápas zvládli zverenky trénera Jankoviča bravúrne, keď si do odvety priniesli 19-bodový náskok. V nej ale ukázal obrovskú silu francúzsky tím, ktorý sa nevzdal a slovenského majstra poriadne vytrápil.

„Myslím si, že odveta mala rovnaký priebeh ako duel v Košiciach, len v opačnom garde. Nakoniec sme postúpili vďaka domácemu víťazstvu, nie preto, ako sme hrali vonku, aj keď stále som veril, že sme schopní vyhrať aj vo Francúzsku. Na začiatku druhého polčasu sme chytili dobrý dych a keby sme ešte spravili jeden alebo dva dobré útoky, zlomili by sme ich. Ony sa ale zomkli a vsadili na agresívnu hru, ktorá sa im takmer vyplatila,“ povedal tréner Good Angels Peter Jankovič po prehre 58:72, ktorá však stačila na postup.

Tvrdá práca takmer vyšla navnivoč

Na košickej striedačke bolo najväčšie napätie v čase, keď domáce basketbalistky zvýšili svoj náskok na 18 bodov a mali na dosah aj väčší bodový rozdiel, čo by ich posúvalo do ďalších bojov.

„Vtedy mi preblesklo mysľou, že všetka tvrdá práca, ktorú sme odviedli, by vyšla navnivoč. Stále som veril, že to zvládneme, aj keď naša predvedená hra nebola veľmi dobrá. Postúpili sme však a to je dôležité,“ uviedol Jankovič.

Osemfinálový dvojzápas napokon priniesol zaujímavú drámu, akú by po prvom stretnutí len málokto čakal.

„Keby mi niekto povedal pred tým dvojzápasom takýto scenár, tak poviem, že to nie je možné. Neveril by som, že doma vyhráme o 19 bodov a vonku budeme minútu pred koncom prehrávať o 18 a napokon postúpime. Ja som rád, že sme domáci zápas zvládli vo veľmi dobrej forme, aj keď sme sa nevyhli hluchým chvíľkam, ale to patrí k tomu.“

Zranenie Žirkovej nie je vážne

V košickom tíme chýbala líderka a kapitánka v jednej osobe Zuzana Žirková, ktorá si v prvom zápase poranila pri páde rameno.

„Veľmi chýbali jej skúsenosti a jej dravosť, bolo to vidieť. Aj tým, že sme museli rotovať Teju Oblakovú na strede, tak bola viac unavená a potom keď sme ju potrebovali, aby nás potiahla, tak nám chýbala. Ukázala sa však kvalita a sila kolektívu, hráčky bojovali jedna za druhú,“ skonštatoval Jankovič.

Podľa neho by nemala Žirková chýbať tímu viac ako tri týždne. „Jej zranenie nie je také vážne, má to len silne narazené a má nejakú krvnú zrazeninu. Do dvoch až troch týždňov by mala byť v poriadku.“

V neprítomnosti kapitánky Žirkovej sa vodcovskej úlohy museli zhostiť iné hráčky, ktoré sa s touto výzvou popasovali statočne.

„Najmä naše slovenské hráčky, ktoré vedia, prečo túto súťaž hráme, boli veľkými líderkami na striedačke. Či už Jurčenková, Kupčíková alebo Češka Stehlíková vedia spoluhráčky dobre povzbudiť. Na ihrisku to bola, samozrejme, Teja Oblaková a som rád, že sa do toho dostáva aj Allenová, ktorá môže byť za dva až tri roky veľmi kvalitná hráčka,“ uviedol Jankovič.

Maďarky veľmi nepoznajú

V ďalšom kole Pohára FIBA čaká na slovenského majstra maďarský tím VBW CEKK Cegléd.

Ten vo štvrtok večer prehral na pôde TTT Riga 57:61, ale keďže prvý zápas doma vyhral 73:66, postúpil cez lotyšského protivníka.

Na adresu štvrťfinálového súpera sa košický tréner vyjadril: „O maďarskom Cegléde toho nevieme veľmi veľa, poznám akurát niektoré hráčky ako Nagy-Bujdosová, Medgyessyová alebo Katonová. Videl som jeden ich zápas, ešte keď hrali s Miskolcom. Zatiaľ však neviem, akou hrou sa budú prezentovať.“

Jankovič jedným dychom dodal: „Myslím si, že po tom všetkom, cez čo sme si prešli v skupine, sme dostali súpera, cez ktorého môžeme pomýšľať reálne na postup.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Good Angels vo štvrťfinále vyzvú maďarský Cegléd