Góly prišli po prestávke

Na ihrisku to pre hráčov nebolo jednoduché.
Na ihrisku to pre hráčov nebolo jednoduché. (Autor: FK Gemerská Hôrka)
Peter Podolinský|7. feb 2017 o 00:00

Na umelej tráve si zmerali sily štvrtoligová Revúca a piatoligová Gemerská Hôrka.

TISOVEC. Pre futbalistov MFK Revúca i FK Gemerská Hôrka bol zápas v Tisovci v poradí druhým prípravným. Do prestávky dominovali pozorné obrany. Aj preto sa hralo bez gólov.

Po prestávke zavelil do útoku prvým gólom Lunter. Následne však Revúčania ešte viac spozorneli v obrane a čakali na chyby súpera. Tie prišli a zápas sa skončil víťazstvom Revúcej 4:0.

Prípravný futbal Revúca - Gemerská Hôrka: fotogaléria

7.2.2017

„Prvý polčas sa hral v dobrom tempe. Ani jedno mužstvo nechcelo urobiť chybu, a preto aj vyložených šancí bolo pomenej. Všetky náznaky končili na pozorných obranách, priame kopy na obidvoch stranách skončili nad bránou. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil až kým vyrazenú strelu z diaľky zblízka dorazil do odkrytej brány Lunter, bolo 1:0. Od toho okamihu sme sa ešte viac sústredili na defenzívu a takticky vyčkávali na chybu súpera a možné protiútoky. Výsledkom boli dva góly hlavou, o ktoré sa postarali Faško a Konček. Hráči Gemerskej Hôrky hrozili z ojedinelých útokov alebo po rohových kopoch. V samom závere svojim druhým gólom Konček zavŕšil naše jasné víťazstvo po nádhernej akcii štyroch hráčov na jeden dotyk,“ zhrnul kapitán MFK Revúca Lukáš Smerek.

„Myslím si, že sme zahrali dobrý zápas až na pár chýb a nekoncetrovaností, za ktoré nás súper ihneď trestal. Bolo poznať aj vyššiu súťaž a viac istoty a hernej pohody na lopte a hlavne presnosti, ktorá nám trošku ešte chýba. Verím, že to ešte dotiahneme a vybojujeme dobré výsledky. Hlavne v majstrovských zápasoch, kde naozaj ide o body, ktoré sú pre nás dôležité,“ povedal prezident FK Gemerská Hôrka Jaroslav Švehla.

„Prvý polčas sme mali pekný začiatok. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú aj vzhľadom na dosť zlý povrch, na ktorom stálo strašne veľa vody a robilo to problémy aj samotným hráčom. Prvý polčas teda výborne. Prestávka kúsok zamávala s hráčmi. Vymenili sa posty a aj hráči sa prestriedali. Boli s nami aj dorastenci, ktorí sa ešte len hľadajú v seniorskom futbale, no dávame priestor aj im nech majú šancu zabojovať o miesto v zostave. Myslím si, že to ešte nie je ono, ale každý raz začínal a začiatky sú vždy ťažké. S poctivým prístupom k tréningu a životospráve z nich môžu byť kvalitní hráči. Všetky góly padli v druhom polčase po našich hrubých chybách v rozohrávke, kde súper trestal hneď z rýchleho protiútoku. Chalani z Revúcej sú ctižiadostiví a šli na plno do každého súboja a tým nás predčili a porazili. No teraz ide hlavne o správne naladenie kolektívu a nie o výsledky, takže z toho nerobím tragédiu. Chcem sa poďakovať všetkým hráčom či už našim z FK Gemerská Hôrka alebo MFK Revúca za výkon, ktorý podali v nepeknom počasí. Myslím si, že s Revúcou sa ešte stretneme v odvete, ale to si ešte dohodneme s pánom Neušelom, trénerom MFK Revúca.“

Štatistika

Revúca – Gemerská Hôrka 4:0 (0:0)

Góly: Konček 2, Lunter, Faško.

REVÚCA: Smerek – Majerčík, T. Urc, Kasper, Krajňák, Furman, Kožička, Šestina, Faško, Konček, Lunter.

GEMERSKÁ HÔRKA: Farkaš, Siman – Lörincz ,T. Kardos, Szkokan, Madarász, D. Gere, Farkaš, J. Kovács, Hruška, V. Kováč, Prónayi, Revúcky, Vysoký, Tóth, Laven, Csupori.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Góly prišli po prestávke