Gól číslo 10: Medzi druhou a treťou ligou je veľký rozdiel, tvrdí hviezda Myjavy

Štefan Pekár.
Štefan Pekár. (Autor: facebook - Spartak Myjava, Vladimir Pyxel Domen)
Ivan Mriška|4. jan 2023 o 07:00

Štefan Pekár zo Spartaka Myjava kandiduje v súťaži Gól roka 2022.

MYJAVA. Bol to ťažký kop. Z voleja sa trafil do šibenice. Ukážkovo. Štefan Pekár zo Spartaka Myjava sa uchádza o hlasy fanúšikov v ankete Gól roka 2022.

Krásny zásah strelil ešte na jar v zápase tretej ligy proti Imelu. Redaktori Sportnetu ho posunuli do finálovej desiatky.

„Vnímam to pozitívne. Že sa niekomu môj gól páčil. Som šťastný, že som potešil našich fanúšikov,“ na nomináciu do TOP 10 reagoval Štefan Pekár.

Podľa jeho slov je to dobrá reklama pre Spartak Myjava, ktorý v minulej sezóne postúpil do tretej ligy a aktuálne je na skvelom treťom mieste tabuľky.

„Každý pekný gól poteší. Dôležité však je, že sa mužstvu darí. Keby to bolo inak, nebolo by to ono,“ dodal skúsený 34-ročný kanonier.

VIDEO: Gól Štefana Pekára za Spartak Myjava

S rokom 2022 je niekdajší majster Slovenska so Spartakom Trnava spokojný. Praje si, aby takých bolo čo najviac.

„Jar bola skvelá, postúpili sme do druhej ligy. Jesenná časť nám vyšla takisto na výbornú, takže môžeme byť spokojní. Našli sa zápasy, ktoré nám nevyšli. Ale taký je futbal. Viac bolo tých lepších,“ zhodnotil rodák z Kanianky pri Prievidzi.

S vyššou súťažou sa mužstvo podľa jeho slov výborne vysporiadalo. „Medzi druhou a treťou ligou je veľký rozdiel. Zápasy majú vyššie tempo, úroveň a sú ťažšie. Zatiaľ čo v tretej lige boli náročné zápasy akurát s Belušou a Považskou Bystricou, v druhej sú všetky.

Nestalo sa, že by sme mali ľahký zápas a pohodlne vyhrali. V každom stretnutí sme museli drieť do konca a nič sme nedostali zadarmo,“ tvrdí.

Prípravu na jarnú časť štartuje Myjava v pondelok 9. januára. Chce pokračovať vo výkonoch z jesene a hoci v klube o postupe nehovoria, podľa autora siedmich gólov v tejto sezóne je možné všetko.

„Hreje nás pohľad na tabuľku, no treba si uvedomiť, že je poriadne natlačená. Nemôžeme zaspať, pretože dve, tri zaváhania nás môžu stáť veľa a razom sa ocitneme na spodku.

I keď to bude ťažké, chceme si udržať naše postavenie. A možno ešte viac. Rozhodne sa na ihrisku, motyka môže vystreliť,“ uzavrel kandidát na Gól roka 2022 Štefan Pekár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól číslo 10: Medzi druhou a treťou ligou je veľký rozdiel, tvrdí hviezda Myjavy