Gilbert víťazom ďalšej jednorazovky, Peter Velits skončil 44.

(Autor: AP)
SITA|30. júl 2011 o 21:52

Belgičan Philippe Gilbert potvrdil skvelú tohtoročnú formu a vyhral ďalšie jednoetapové preteky - presadil sa na Clásice San Sebastian.

Peter Velits týždeň po skončení Tour de France prišiel do cieľa v San Sebastiane na 44. mieste.

SAN SEBASTIAN. Belgičan Philippe Gilbert potvrdil skvelú tohtoročnú formu a vyhral ďalšie jednoetapové preteky. V sobotu sa presadil na Clásice San Sebastian. S náskokom 12 sekúnd triumfoval pred Španielom Carlosom Barredom a svojím krajanom Gregom van Avermaetom.

V horúcom počasí ukázal Gilbert svoj typický záver, keď nastúpil po zjazde po záverečnom prejazde Jaizkibelu asi 3 km pred páskou a sólovo prišiel do cieľa.

Skupina súperov, v ktorej chýbal Peter Velits, ale boli v nej Fränk Schleck, Joaquím Rodriguez či Samuel Sánchez, nestihla zareagovať a bojovala už len o umiestnenie.

Slovenský zástupca Peter Velits týždeň po skončení Tour prišiel do cieľa v San Sebastiane na 44. mieste s odstupom 6:33 min na Gilberta.

Výsledky - cyklistické preteky Clásica San Sebastian (234 km):

1. Philippe Gilbert (Belg.) Omega Pharma-Lotto 5:48:52 h, 2. Carlos Barredo Llamazales (Šp.) Rabobank +12 s, 3. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC, 4. Joaquím Rodríguez Oliver (Šp.) Kaťuša, 5. Dries Devenyns (Belg.) Quickstep, 6. Fränk Schleck (Lux.) Leopard Trek všetci +14, ... 44. Peter Velits (SR) HTC-Highroad +6:33 min

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Gilbert víťazom ďalšej jednorazovky, Peter Velits skončil 44.