Futsalový Slov-matic šokujúco zdolal Araz

(Autor: ILUSTRAČNÉ TASR)
TASR|18. nov 2014 o 17:51

Je to niečo neuveriteľné poraziť obrovského favorita a účastníka minulého Final Four, povedal tréner Slov-maticu.

PARDUBICE. Slovenský futsalový šampión Slov-maticu FOFO Bratislava šokujúco triumfoval v utorok v prvom zápase B-skupiny elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015 nad favorizovaným azerbajdžanským majstrom Araz Naxcivan 4:3.

Zverenci trénera Jána Janíka sa na turnaji ešte stretnú v stredu 19. novembra o 18.00 h s organizátorom turnaja FK EP Chrudim a po dni voľna si sériový slovenský majster zmeria sily so štvrtým účastníkom skupiny Dinou Moskva (piatok 21. novembra o 15.30 h).

V pardubickej ČEZ Aréne hráči Slov-maticu vyhrali prvý polčas 1:0, keď sa pekným gólom do protipohybu brankára favorita prezentoval český legionár Michal Seidler.

Slov-matic robil súperovi problémy, hoci bol pod tlakom. Slovákom ale ušiel začiatok druhého dejstva, keď ich súper, v kádri ktorého je šesť Brazílčanov a traja ďalší naturalizovaní hráči z tejto juhoamerickej krajiny, dvoma zlepenými gólmi otočil priebeh. Najprv v 22. minúte usel Fineo, v 23. minúte potom strelil gól Farzalijev.

Slovenský outsider ale nezložil zbrane a zápas otočil. Najprv v 35. minúte Tomáš Drahovský vyrovnal nekomromisnou ranou a Anton Brunovský zakrátko už pri hre Arazu s piatimi hráčmi v poli opäť dostal svoj tím do vedenia.

Araz v závere odvolal brankára a hral powerplay, po chybe v rozohrávke inkasoval štvrtý gól opäť z nohy Brunovského. Zakrátko ale zdramatizoval kontaktným gólom duel 30 sekúnd pred koncom Eduardo. No Slováci si nečakanú výhru už ustrážili a zaknihovali cenný triumf v tejto fáze.

"Je to niečo neuveriteľné poraziť obrovského favorita a účastníka minulého Final Four. Máme obrovskú radosť, aj vo futsale sa stávajú malé zázraky. Majú v tíme mnoho Brazílčanov a tie najvyššie ciele a my sme ich dokázali zdolať. Takže obrovská radosť," povedal bezprostredne po zápase TASR tréner Janík.

"Prvý polčas sme mali výbornú obranu a viedli sme, potom nás dostali pod tlak a otočili výsledok. Ale my sme cítili, že s tým môžeme niečo urobiť a to sa aj podarilo. Keď sme vyrovnali, odvolali brankára, išli na výhru, lebo remíza pre nich nič neriešila," povedal Janík.

"Brunovský dvakrát trafil prázdnu bránu po ich strate a hoci znížili v závere, už sme to ubojovali. Treba povedať, že sme mali aj obrovské šťastie, trafili veľa tyčiek a náš brankár Mário Gašparovič fantasticky čaroval. Neoslavujeme, hoci sme šťastní. Zajtra hráme s českým šampiónom, na ktorého si trúfame, hoci aj on bude favorit. Ale chceme využiť túto pozitívnu energiu a prípadne zabodovať aj s Chrudimom. Ale sme pri zemi," povedal Janík.

Slov-matic sa medzi 16 najlepších klubov prebojoval z miniturnaja hlavného kola v maďarskom Berettyóújfalu, na ktorom obsadil druhú priečku za domácim tímom MVFC. Na aprílový záverečný turnaj Final Four sa prebojujú iba víťazi štyroch skupín elitného kola. Titul z minulej sezóny obhajuje FC Barcelona.

Elite Round UEFA Futsal Cup 2014/2015

B-skupina

Araz Naxcivan - Slov-matic FOFO Bratislava 3:4 (0:1)

Góly: 22. Fineo, 23. Farzalijev, 40. Eduardo - 37. a 39. Brunovský, 12. Seidler, 35. Drahovský, ŽK: Rejžek, Bartošek (obaja Slov-matic)

zostava Slov-maticu: Gašparovič - Kozár, Rejžek, Mikita, Seidler - Rick, Drahovský, Kyjovský, Brunovský - Fehervári, Haľko, Bahna, Bartošek

ďalší program:

18.00 FK EP Chrudim - Dina Moskva

streda 19. novembra:

15.30 Dina Moskva - Araz Naxcivan

18.00 FK EP Chrudim - SLOV-MATIC FOFO BRATISLAVA

štvrtok 20. novembra:

voľný deň

piatok 21. novembra:

15.30 SLOV-MATIC FOFO BRATISLAVA - Dina Moskva

18.00 Araz Naxcivan - FK EP Chrudim

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalový Slov-matic šokujúco zdolal Araz