Futsalové finále obstarajú Slov-matic a RCS

Sportnet|4. apr 2011 o 00:00

V závere uplynulého týždňa boli na programe tretie zápasy semifinále play-off futsalovej Kyma extraligy, v ktorých obaja favoriti potvrdili svoju rolu.

Bratislavský Slov-matic i košické RCS prešli štvrťfinále aj semifinále bez straty „kvetinky" a pokojne sa môžu pripravovať na vrchol tohtoročnej sezóny. Úradujúci majster vyradil trnavskú Mimu a RCS Pinerolu Bratislava. Finálová séria hraná na tri víťazstvá sa začína v piatok 22. 4. v Bratislave, v utorok 26. 4. v Bratislave, v piatok 29. 4. v Košiciach - prípadne v utorok 3. 5. v Košiciach a 6. 5. v Bratislave.

KOŠICE. Po dvoch domácich víťazstvách cestovali hráči RCS Košice do Bratislava na ihrisko Pineroly, ktorá sa vypla k dobrému výkonu a nebola ďaleko od predĺženia semifinálovej série. Aj keď už prehrávali hráči Pineroly 1:3, dokázali vyrovnať skóre a v riadnom hracom čase sa nerozhodlo o víťazovi a nasledovalo predĺženie.

Pevnejšie nervy mali východniari

V ňom sa ujali vedenia hostitelia, avšak Serbin vyrovnal a na rad prišli pokutové kopy. Lepšie vyvrcholenie semifinálovej série si fanúšik ani nemohol želať. Penaltový rozstrel bol doslova vabankom a pevnejšie nervy mali hráči RCS, ktorí premenili všetkých päť pokusov. Domáci jeden nedali a do finále postúpilo RCS Košice. „Mali sme úvod duelu vo svojej moci, ale inkasovali sme lacný gól. Podarilo sa nám pomerne skoro vyrovnať a neskôr sme už viedli 3:1, keď po presne vyhodenej lopte brankárom Štiberom som ju poslal z voleja pod brvno," hovorí strelec jedného gólu Ľubomír Maďarík. Domáci začali hrať bez brankára a podarilo sa im streliť dva góly, čím dotiahli duel do predĺženia, avšak potom už dominoval skúsenejší celok. „Nespomínam si na taký napínavý zápas, ktorý sa musel divákom páčiť. Som rád, že sa nám podarilo vyhrať a postúpiť do finále," prezradil jeden z najskúsenejších hráčov RCS Košice Ľubomír Maďarik.

Sumár semifinále play-off: Across Pinerola Bratislava - RCS Košice 4:5 (1:2, 3:3) pp a na penalty 4:5 - na zápasy 0:3. Góly: Bahna, Seidler po 2 - Kozár, Gajdoš, Maďarík, Serbin, ŽK: Emrich (Pinerola), 250 divákov. ŠK MIMA Divus Trnava - Slov-matic FOFO Bratislava 1:4 (0:1) - na zápasy 0:3. Góly: Adámek - Haľko 2, Sláma, Bartošek, ŽK: Adámek, Sládeček, 200 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futsalové finále obstarajú Slov-matic a RCS