Futsalové derby bez prekvapenia

Sportnet|17. mar 2010 o 00:00

Už pred posledným kolom futsalovej Kyma extraligy bolo jasné, že do play-off pôjde z 3. miesta úradujúci majster RCS Košice, ktoré si naposledy zmeralo sily s mestským rivalom a nováčikom súťaže PKP.



KOŠICE. Pri zakolísaní súpera a víťazstve PKP v derby sa mohli jeho hráči tešiť z postupu do play-off. Pred duelom sa šírili zaručené správy, že majster pustí body, aby si mestský rival predĺžil sezónu a zahral vo vyraďovacej súťaži. Po prvom polčase bolo ešte všetko otvorené, keď majster viedol iba o jeden gól, no duel sa lámal po zmene strán a favorit nič neponechal na náhodu. Vyhral presvedčivým výsledkom 6:1 a vyvrátil rôzne kuloárne debaty.

Dohrávali šiesti

Derby sú zakaždým nevyspytateľné a veľmi dobre si to uvedomovali hráči oboch celkov. Nik nechcel urobiť zbytočnú chybu. Do vedenia predsa len išiel skúsenejší celok, ktorý v závere polčasu inkasoval a PKP sa vrátilo do stretnutia. Dalo sa očakávať, že po zmene strán sa hostitelia pokúsia o zvrat, no dostali tretí gól. "Nebyť zranenia nášho hráča pred bránkoviskom, tak zrejme by sme v zápase ani neinkasovali. Nastalo prečíslenie, ktoré súper využil. Počas celého zápasu mal problémy niečo vymyslieť na našu postavené obranu a v koncovke bol bezzubý. Vedeli sme, že súper potrebuje vyhrať viac ako my, preto sme mu nechali viac priestoru na hru, pričom sme sa spoliehali na rýchle protiútoky. Tie nám lepšie vychádzali v druhom dejstve, kde sme definitívne rozhodli o našom víťazstve," hovorí tréner RCS Richard Bačo. Hráčom PKP nemožno uprieť snahu, ale na hre bolo badať, že dôležitosť duelu im zväzuje nohy. "Čakali sme na súperove chyby, ktoré prišli a podarilo sa nám ich potrestať. Do zápasu sme vstupovali s čistým svedomím, že chceme vyhrať, čo sa nám aj podarilo. Trocha ma mrzí, že sa nám zranili dvaja hráči a dohrávali sme iba šiesti. Nebolo to jednoduché, ale som rád, že to chlapci zvládli. Odohrali sme dobrý zápas, ktorý bol zároveň aj prípravou na blížiace sa play-off. Ešte predtým nás čaká duel Slovenského pohára, ktorý chceme rovnako vyhrať ako ten posledný v základnej časti," dodal R. Bačo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futsalové derby bez prekvapenia