Futsalistov Slovenska čaká v baráži MS Ukrajina

Našich reprezentantov čaká ukrajinská prekážka.
Našich reprezentantov čaká ukrajinská prekážka. (Autor: facebook (Futsalová reprezentácia Slovenska))
TASR|12. feb 2016 o 12:46

Prvý zápas sa odohrá v marci Nitre, odveta o tri týždne neskôr na Ukrajine.

BELEHRAD. Slovenská futsalová reprezentácia sa v baráži o postup na MS 2016 v Kolumbii (10. septembra - 1. októbra) stretne s Ukrajinou.

Rozhodol o tom piatkový žreb v Hoteli Crowne Plaza v Belehrade, kde na druhý deň vyvrcholia majstrovstvá Európy bez slovenskej účasti.

Prvý zápas je na programe v termíne 20.-23. marca v ŠH Klokočina v Nitre, odveta 10.-13. apríla na Ukrajine.

Futsalov reprezentcia Slovenska zabojuje v bari o MS v Kolumbii s Ukrajinou. Prv duel sa odohr 22.marca v Nitre, 12.aprla na Ukrajine.

Posted by Futsalová reprezentácia Slovenska on Friday, February 12, 2016

Súpermi Slovenska, ktoré v novodobej histórii nikdy nepostúpilo na fináloý turnaj MS či ME, mohli byť okrem Talianska všetci víťazi skupín hlavného kola kvalifikácie - Ukrajina, Azerbajdžan, Rusko, Španielsko, Kazachstan alebo Portugalsko.

Na finálový turnaj MS sa prebojujú víťazi siedmich barážových duelov.

Slováci postúpili do baráže z druhého miesta 7. skupiny hlavného kola kvalifikácie MS 2016, ktorej organizátorom bolo Taliansko.

Na úvod zverenci trénera Mariána Berkyho zdolali Moldavsko 3:1, škrt cez rozpočet im však urobila prehra 1:2 s Macedónskom.

Postup napokon vybojovali proti úradujúcim majstrom Európy Talianom, ktorých na ich palubovke zdolali senzačne 2:1 po presných zásahoch Mareka Belaníka.

Svetový šampionát s 24 účastníkmi sa bude konať v troch kolumbijských mestách - Cali (hala Coliseo El Pueblo, kapacita 18.000 miest), Bucaramange (hala Coliseo Bicentenario, kapacita 8000 miest) a Medellíne (hala Coliseo Iván De Bedout, kapacita 6000 miest).

Hlas:

Marián Berky (reprezentačný tréner): "Veľa ľudí považuje Ukrajinu za ´pohodového´ protivníka, ale ja tento názor nezdieľam. Ukrajinci disponujú veľmi kvalitným tímom, ktorého silnou stránkou je kolektívny duch a z hľadiska herných činností prepracovaný defenzívny systém. Okrem toho majú typy hráčov na rýchle brejky, v ktorých sú vysoko efektívni. Z portfólia súperov, ktorých sme mohli dostať, sme však dopadli relatívne dobre. S Ukrajinou, ale napríklad aj s Azerbajdžanom, sa dá hrať vyrovnaná partia. Zato so Španielmi, ktorí sú výkonnostne úplne inde, by to bol vopred prakticky prehratý boj a náročné by to bolo aj proti Talianom, Rusom či Portugalčanom... Začíname doma, čo je naša mierna nevýhoda, ale ak chceme postúpiť, musíme sa s tým popasovať a do odvety si vytvoriť čo najlepšiu pozíciu. Trápi ma, že viacerí hráči nie sú v ideálnej forme, respektíve majú zdravotné problémy. Verím, že do baráže sa situácia zlepší."

12661766_933201670067935_833801191162385.jpg

Ukrajinci budú náročným protivníkom, no šancu postúpiť slovenský výber má. Foto: facebook (UEFA Futsal)

Futsal - Žreb baráže MS 2016:

Slovinsko - Španielsko

SLOVENSKO - Ukrajina

Poľsko - Kazachstan

Srbsko - Portugalsko

Izbambusaemo ih opet!

Posted by Futsal tim Srbija on Friday, February 12, 2016

Bielorusko - Rusko

Holandsko - Azerbajdžan

Maďarsko - Taliansko

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalistov Slovenska čaká v baráži MS Ukrajina