Futsalisti prehrali s Ukrajinou 1:7

Slováci prehrali s Ukrajincami aj v pondelok.
Slováci prehrali s Ukrajincami aj v pondelok. (Autor: TASR)
TASR|28. okt 2014 o 20:59

Zápas v Humennom odohrali v rámci prípravy na hlavné kolo kvalifikácie o postup na EURO 2016.

HUMENNÉ. Slovenská futsalová reprezentácia prehrala v utorňajšom prípravnom zápase v Humennom s Ukrajinou 1:7 (0:1). Slováci prehrali aj v pondelok, keď tomu istému súperovi podľahli 1:2.

Španielsky tréner Marcos Angulo už mohol v dvojzápase s Ukrajinou využiť služby hráčov majstrovského Slov-maticu FOFO Bratislava, ktorí sa po prehodnotení augustového rozhodnutia vrátili do národného tímu.

Slovensko duelmi s Ukrajinou začalo dlhodobú prípravu na hlavné kolo kvalifikácie EURO 2016. V ňom budú jeho súpermi Chorvátsko, Turecko a víťaz F-skupiny predkola, ktorý vzíde z kvarteta Izrael, Arménsko, Švédsko a Škótsko.

Slováci sa predstavia v 6. skupine, ktorej organizátorom bude v marci budúceho roka Chorvátsko a dejiskom súbojov bude hala v Dubrovníku.

Zápasy predkola kvalifikácie sú na programe 13.-18. januára 2015 a zo šiestich skupín postúpia ďalej len ich víťazi plus jeden najlepší z 2. miesta. Hlavné kolo bude prebiehať 17.-22. marca 2015.

Na šampionát priamo postúpia len víťazi skupín hlavného kola, sedem tímov z druhých miest a jeden najlepší z tretieho zabojujú o ďalšie štyri miestenky v dvojzápasovom play off, ktoré je na programe 15.-22. septembra 2015.

Ďalší prípravný dvojzápas odohrá slovenská reprezentácia začiatkom decembra v Leviciach proti Slovinsku.

Marián Berky, asistent trénera SR: "V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, dostupovali sme hráčov a prehrávali sme len rozdielom gólu. Po zmene strán sme však dostali lacný druhý gól, ktorý rozhodol o osude stretnutia. To sa potom už len dohrávalo. Škoda, pretože zápas mal náboj. Musíme popracovať na fyzickej kondícii hráčov, aby sme proti súperom s kvalitou Ukrajiny vedeli odohrať celý zápas vo vysokom tempe."

Futsal - prípravný zápas

Slovensko - Ukrajina 1:7 (0:1)

Góly: Bahna - Žurba 2, Bilocirkevič, V. Razuvanov, E. Razuvanov, Valenko, Kordoba, ČK: Bondar (Ukr.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti prehrali s Ukrajinou 1:7