Futsalisti o šampionát zabojujú v baráži

Futsalisti prehrali s Chorvátmi 2:3.
Futsalisti prehrali s Chorvátmi 2:3. (Autor: TASR)
SITA|23. mar 2015 o 13:46

Kapitán tímu vie, že v baráži zopakujú skvelý výkon, na majstrovstvá Európy postúpia.

BRATISLAVA. Slovenskej futsalovej reprezentácii sa na turnaji v chorvátskom Dubrovníku nepodarilo vybojovať si priamy postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do srbského Belehradu. Zverenci španielskeho trénera Marcosa Antónia Angula Lópeza skončili v kvalifikačnej skupine na 2. mieste za domácim výberom.

Slováci stále majú šancu na účasť na najbližších ME, vybojovať si ju však musia v septembrovej baráži. Meno súpera spoznajú 10. júna pri žrebe.

Tréner je na hráčov hrdý

Tím SR bojoval o prvé miesto v skupine v priamom súboji s Chorvátmi v záverečnom zápase kvalifikačného turnaja. Domáci po prvom polčase viedli už 2:0, no Slováci sa nevzdávali a dokázali vyrovnať na 2:2. Na postup však potrebovali slovenskí reprezentanti víťazstvo, z triumfu 3:2 i postupu na ME sa však napokon radoval chorvátsky výber.

"Som na hráčov hrdý, pretože odohrali duel na hranici svojich možností. Proti favorizovaným domácim to bol priam fantastický zápas. Dva góly v našej sieti nás nezlomili, ale práve naopak, nakopli. Už počas polčasovej prestávky som chlapcom hovoril, že všetko máme vo svojich rukách, čo sa aj potvrdilo. Škoda nepremenených šancí v závere. Cesta na ME ešte nie je stratená, musíme sa dôkladne pripraviť na play-off," povedal kouč slovenského mužstva Marcos António Angulo López.

Inkasované góly ich nezlomili

"Do zápasu sme dali všetko. Opäť nám chýbal kúsok k splneniu najväčšieho futsalového sna. Pre niektorých z nás to bola možno posledná šanca zahrať si na vrcholnom podujatí, čo sme si povedali aj pred stretnutím. Hrali sme ako jeden tím, srdiečkom, za Slovensko. Dva góly v našej sieti nás nezlomili, ale zomkli," hovoril kapitán Ladislav Mikita.

"Tréner nás v polčasovej prestávke upokojoval, že všetko máme pod kontrolou, čo sa aj potvrdilo po prestávke. Vyrovnali sme, no potom nešťastne inkasovali. Náš sen je stále otvorený, cesta na ME vedie aj cez baráž. Keď zahráme ako proti Chorvátom, tak sa nebojím, že by sme chýbali medzi vyvolenou dvanástkou v Srbsku."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti o šampionát zabojujú v baráži