Futbalisti z rožňavskej školy smerujú na celoslovenské finále

Víťazný tím spolu s trénerom Z. Breuerom.
Víťazný tím spolu s trénerom Z. Breuerom. (Autor: archív ZŠ)
Peter Podolinský|24. máj 2017 o 00:00

Za súperov mali žiakov zo Spišskej Novej Vsi, Košíc, Michaloviec a Trebišova.

ROŽŇAVA. Víťazstvom sa pre žiakov ZŠ akad. Hronca v Rožňave skončilo ich v poradí druhé účinkovanie v krajskom kole turnaja McDonald´s Cup.

Je to futbalový turnaj určený pre deti prvého stupňa základných škôl. V tomto roku beží už 19. ročník.

Krajské kolo sa konalo v pondelok 15. mája v Košiciach.

„Cestovali sme s malou dušičkou, lebo sme vedeli, že futbalisti na východe Slovenska sú veľmi dobrí a na školách hrávajú v športových triedach. Nezľakli sme sa nikoho, i keď sme pristupovali k turnaju s veľkým rešpektom. Veľké plus bola podpora rodičov, ktorí nás prišli povzbudiť,“ začal tréner mužstva Zoltán Breuer.

Rožňavský tím hral v skupine B, kde mal za súperov žiakov zo škôl v Spišskej Novej Vsi, Košíc, Michaloviec a Trebišova.

„Nevedeli sme čo od týchto mužstiev môžeme očakávať, lebo sme ich nevideli hrať. Hrali sme heď prvý zápas v skupine a podarilo sa nám nad súperov zo Spišskej Novej Vsi vyhrať 4:1. V druhom zápase sme zaváhali a s košickou školou sme prehrali 0:3. Mysleli sme si, že pôjdeme domov, lebo najbližší súper mali byť Michalovce a tí dávali každému 6 až 7 gólov. Do toho zápas sme vložili všetko a podarilo sa nám súpera poraziť 3:1. Deti mali veľkú radosť a zamiešali sme tak karty v skupine. Už nás čakal len zápas s Trebišovom. Bol to veľmi ťažký zápas, ale dokázali sme ho vyhrať 1:0. Zo skupiny sme tak postupovali z prvého miesta,“ povedal Breuer.

McDonalds Cup v Košiciach: fotogaléria

22.5.2017

V semifinále zdolali druhý tím zo skupiny A ZŠ. Ľ. Fullu Košice hladko 3:1 a už ich čakalo len finále. V ňom nastúpili proti ZŠ Užhorodská z Košíc.

Bol to už šiesty zápas v poradí a v slnečnom počasí nebolo síl nazvyš.

„Prvý polčas sme prehrávali 0:1. Cez polčas sme si vysvetlili, že nič nie je stratené a že musíme ešte zabojovať. Pri nástupe do druhého polčasu sa i tak objavili aj slzy. Podarilo sa nám vyrovnať na 1:1 a potom sme sa po priamom kope ujali vedenia 2:1. Súper nás ešte do konca zápas dusil, ale chlapci a dievčatko hrali zodpovedne a odmakali si to. Víťazstvo bolo naše,“ pokračoval Breuer.

Víťazný tím tvorili Bryan Ruščin, Janko Horvát, Lukáš Beke, Roderic Ladislav Farkaš, Martin Mikolaj, Ladislav Kankula, Matej Minčík (všetci hrajú za U10 MFK Rožňava), Markus Kristián Baffi, Eliška Suchanová a Michaela Mydlová.

Finálový turnaj, na ktorom bude štartovať osem najlepších tímov zo Slovenska, sa uskutoční 12. – 13. júna v Poprade.

McDonald´s Cup v Sabinove ovládli Hanušovce: fotogaléria

10.1.2018

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalisti z rožňavskej školy smerujú na celoslovenské finále