Manželka má hodinky, ja mám čas, prezradil o sebe futbalový matador

FK Slovan Levice WU15.
FK Slovan Levice WU15. (Autor: JM)
Ján Miroľa|17. feb 2024 o 09:00

Rozlúčili sa s viacerými hráčkami.

LEVICE. Futbal ich baví. Poniektoré určite viac než upratovanie si svojej izby, či výpomoc pri pečení nedeľného koláča. Taká je pravda, raz darmo, s tým žiadna mama nič nenarobí.

Ba čo viac, keď ich na tréningoch a zápasoch vedie človek, ktorý ich (napriek svojmu veku) dokáže do tejto hry doslova poblázniť, inak to ani nebude. Veď to o ňom aj napísali v novinách, že je (v dobrom zmysle slova) futbalovým fanatikom...

Volá sa Milan Bridiš (72) a „jeho dievčatá“ obliekajú dres FK Slovan Levice U15. V 2. lige SsFZ zimujú v tabuľke B skupiny na poslednom štvrtom mieste.

Nemôžeš prehrať sám so sebou

Z umiestnenia si ťažkú hlavu nerobí, jeho športovým krédom, ktoré vštepuje aj svojim zverenkám, je: Prehrať so súperom môžeme, no nie sami so sebou. V doterajších deviatich jesenných zápasoch bolo osem takých, na ktoré sa spomínaná veta takpovediac vzťahuje, „výnimkou“ je jedno jednogólové víťazstvo.

O tomto súboji, no aj o niektorých ďalších, bude reč neskôr. Ešte predtým celkové hodnotenie očami skúseného kormidelníka…

„Pre vekový limit sme sa v lete minulého roka museli rozlúčiť s deviatimi hráčkami, väčšina z nich bola pre družstvo kľúčová. Aj keď, ako sa hovorí, nikdy netreba dopredu skladať zbrane, bolo nám jasné, že obhajoba tretieho miesta z uplynulej sezóny sa bude realizovať veľmi, veľmi ťažko.

Jeseň mala byť skôr akousi školou futbalu pre menej skúsené dievčatá, čo sa na ihrisku nakoniec aj ukázalo,“ hovorí rodák z Rimavskej Soboty s trvalým pobytom v Hronských Kľačanoch (okres Levice).

Prišli o hodinu skôr

V ďalšom rozprávaní sme sa zaujímali o jesenné merania síl, ktoré boli niečím iné, než ostatné - nečakaný obrat vo vývoji, rozhodujúci gól v nastavenom čase, dve žrde a jedno brvno za deväťdesiat minút, či nepremenená penalta...

No nič také sa vraj nedialo. Napriek tomu nás tento pedagóg, v súčasnosti pracujúci dôchodca, prekvapil zaujímavými spomienkami. A predovšetkým príjemnými.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Manželka má hodinky, ja mám čas, prezradil o sebe futbalový matador