Prešov naberá na sile, Micheľ dlho nevidel Šachtar. Ako spomína na Real?

Prešovčanom sa momentálne darí, naposledy uspeli v Rači.
Prešovčanom sa momentálne darí, naposledy uspeli v Rači. (Autor: facebook FK Rača/Martin Gabura)
Daniel Dedina|11. okt 2022 o 10:00

V Šachtare sa obávajú o svoje životy, hovorí.

PREŠOV. Futbalisti Tatrana Prešova zvíťazili cez víkend v Rači 2:0 a natiahli víťaznú sériu už na sedem zápasov. V tabuľke II. ligy im patrí druhé miesto, s rovnakým počtom bodov ako líder FC Košice a navyše majú zápas k dobru.

Zo zostávajúcich šiestich stretnutí do konca roka odohrajú Prešovčania päť v ich domovskom prostredí v Ličartovciach.

Najstarší slovenský futbalový klub zažíva návrat na scénu. Predvlaňajšiu sezónu dohral vďaka nadšencom, ktorí nedopustili totálny krach.

Vlani sa po nástupe nového vedenia podaril Tatranu okamžitý postup z tretej ligy do druhej a aj v nej zatiaľ zažíva vydarené obdobie.

Práca začína prinášať ovocie

V úvode tohto týždňa spečatil prešovský klub spoluprácu s novým generálnym partnerom, ktorá by mu mala garantovať stabilitu pre najbližšie obdobie. Taktiež pokročila výstavba futbalovej infraštruktúry v meste.

„Práca, ktorej sme sa venovali viac než polroka, začína prinášať ovocie. Sú to nielen výsledky mužstva, tie my nedokážeme ovplyvniť, ale najmä veci týkajúce sa infraštruktúry,“ povedal pre Sportnet predseda predstavenstva FC Tatran Prešov Ľuboš Micheľ.

Tesne pred dokončením je výstavba ihriska s umelou trávu na ZŠ Prostějovská. V druhej polovici októbra už na nej budú môcť športové triedy i všetky kategórie klubu trénovať.

Na mlatovom ihrisku tráva vyrástla, pravidelne sa kosí a tiež bude onedlho pripravené na to, aby sa tam dalo trénovať. Mierny sklz spôsobilo pokazené polievanie ihriska.

Práce na výstavbe ihriska s umelou trávou v areáli základnej školy na Prostějovskej ulici finišujú.
Práce na výstavbe ihriska s umelou trávou v areáli základnej školy na Prostějovskej ulici finišujú. (Autor: Róbert Laclavík)

„Koncom októbra by sme mali začať s výstavbou šatní v Jazdeckom areáli (od jarnej časti by tam chcel klub hrávať domáce druholigové zápasy, pozn. red.). Teraz prišiel na rad podpis zmluvy s generálnym partnerom. Je to skladačka vecí s ktorými sme sa nechválili, robili sme to v tichosti,“ priblížil Micheľ.

Aj keď sa rozišli, priateľstvo zostalo

Niekdajší elitný rozhodca i futbalový funkcionár sa z Bratislavy presúval do Varšavy, kde si v utorok večer na vlastné oči pozrie zápas F-skupiny Ligy majstrov Šachtar Doneck – Real Madrid.

V ukrajinskom veľkoklube v minulosti pracoval ako riaditeľ medzinárodného oddelenia.

„Šachtar som dlhšiu dobu nevidel. Telefonoval som so športovým riaditeľom Darijom Srnom, ktorý je môj dlhoročný priateľ, a teším sa na debatu s ním. Zaujíma ma situácia v klube,“ netají Micheľ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prešov naberá na sile, Micheľ dlho nevidel Šachtar. Ako spomína na Real?