Favorit začal jar šokujúco. Jeho apetít si odskákal tím s desiatimi hráčmi

Stará Ľubovňa prelomila nepriaznivú sériu. V strede jej kapitán Filip Serečin.
Stará Ľubovňa prelomila nepriaznivú sériu. V strede jej kapitán Filip Serečin. (Autor: facebook MFK St. Ľubovňa)
Daniel Dedina|28. mar 2022 o 22:15

Stará Ľubovňa si po sérii prehier zgustla na Demjate.

STARÁ ĽUBOVŇA/DEMJATA. Posily s prvoligovými a druholigovými skúsenosťami ako Filip Serečin, Lukáš Tóth či Rastislav Švec. K tomu bývalí hráči donedávna treťoligovej Plavnice, šikovní odchovanci, kvalitné zázemie a výborná jesenná časť bez jedinej prehry.

Zo Starej Ľubovne bol razom najväčší favorit IV. ligy Sever VsFZ. Futbal v 16-tisícovom meste na severovýchode Slovenska ožil, klub sa netají smelými ambíciami.

Funkcionári nezaháľali ani v zime, do tímu pribudli legionári z Brazílie a Francúzska. O to väčším šokom boli úvodné tri zápasy po prestávke.

Stará Ľubovňa nestačila v dohrávke na Bardejovskú Novú Ves (1:4), v ďalšom domácom zápase podľahla v tom čase posledným Župčanom (1:2) a naprázdno sa vracala aj z Medzilaboriec (0:1).

Nič tomu nenasvedčovalo

„Začiatok odvetnej časti nás nezastihol v optimálnom rozpoložení. Chýbalo nám veľa hráčov a na pohode nám nepridali ani moje zdravotné problémy,“ vraví tréner MFK ADV Stará Ľubovňa Jozef Kukulský, ktorý musel vynechať zápas so Župčanmi.

V zime odišiel z kádra brankár Vinclér, ktorý zamieril do treťoligového Svidníka. Pre pracovné povinnosti chýbal v úvode jari Imrich a tiež Kačmarčík, Tóth a Vojtek, ktorých vyradili zranenia.

„Nie sme jediné mužstvo, ktorému chýbajú hráči. Tento káder je dostatočne silný na to, aby zápasy zvládal,“ nevyhovára sa Kukulský.

Jeho mužstvo pritom malo za sebou vydarenú zimnú prípravu. Covid-19 sa mu vyhýbal, tréningy i prípravné zápasy prebiehali na umelej tráve. Zdalo sa, že na úvodný súťažný duel proti Bardejovskej Novej Vsi, ktorý sa hral takisto na umelom povrchu, je nachystané.

Nepoučili sa, zažili hanbu

„Nezvládli sme to v hlavách a situáciu možno trochu podcenili. Mali sme len 17-ročného brankára, ktorému ešte chýbajú skúsenosti, avšak viniť ho za nič nemôžeme. Hráči, ktorí to mali zobrať na seba, tak neurobili,“ hodnotí spätne staroľubovniansky kouč.

Nelichotivú sériu odštartovali futbalisti Starej Ľubovne (v bordových dresoch) prehrou proti Bardejovskej Novej Vsi.
Nelichotivú sériu odštartovali futbalisti Starej Ľubovne (v bordových dresoch) prehrou proti Bardejovskej Novej Vsi. (Autor: facebook MFK St. Ľubovňa/S. Zálešová)

O týždeň neskôr to bolo ešte horšie. Ďalšiu domácu prehru nečakal snáď nik. „Hráči sa z chýb nepoučili ani proti Župčanom. Asi sme si mysleli, že to príde samo. Bola to hanba, prvý s posledným by prehrať nemal,“ priznal Kukulský.

Potom prišiel duel, v ktorom už bol pomer síl rozložený o čosi inak. Medzilaborce atakujú čelo tabuľky a aj po reorganizácii si chcú vydobyť štvrtoligovú miestenku. 

„V Medzilaborciach to bol vyrovnaný zápas. Súper ťažil zo štandardiek, z ktorých nám dal gól. Oba tímy trafili žrď, zápasu by možno viac svedčala remíza. Rozhodla väčšia energia a túžba po víťazstve domácich,“ poznamenal Kukulský.

Na čelo ich dostala tímovosť

Neúspešnú sériu Stará Ľubovňa cez víkend ukončila razantným spôsobom. Demjatu zdolala 8:0! Do zostavy sa vrátili viacerí hráči, premiéru si odkrútil ukrajinský brankár Ivan Sileckyj. Strelecky na seba znova upútal Serečin, autor štyroch gólov. Hostia nastúpili len s desiatimi hráčmi.

„Bol som sklamaný, ale zároveň dávam pred Demjatou klobúk dole, že vôbec prišli. Je to futbalová dedina, ktorá vychovala mnoho kvalitných futbalistov, s mnohými som mal česť hrávať,“ ocenil Kukulský.

Zápas sa mu hodnotilo ťažko.

„Nič sme nepodcenili. Hoci súper celý zápas bránil dvadsať-tridsať metrov od svojej brány, chlapci poctivo odmakali celých 90 minút. Teší ma, že sme dali pekné góly po pekných akciách,“ skonštatoval.

Tréner Starej Ľubovne Jozef Kukulský.
Tréner Starej Ľubovne Jozef Kukulský. (Autor: facebook MFK St. Ľubovňa/S. Zálešová)

Stará Ľubovňa po sérii troch prehier prišla o vedúcu pozíciu, v tabuľke je momentálne druhá. Prvých sedem tímov delí od seba len sedem bodov.

„V tomto kolektíve sú osobnosti, ale najsilnejší je vtedy, keď hrá tímovo. Práve tímovosťou sme sa dostali na prvé miesto a budem rád, ak sa naň v krátkej dobe vrátime. Klub sa netají svojimi ambíciami. Chceme sa dostať do vyššej súťaže,“ vyhlásil skúsený tréner.

Chýbalo im jedenásť hráčov

Demjata síce utrpela zdrvujúcu prehru, ale vzhľadom na okolnosti ju nebrala tragicky.

„Chýbalo nám až jedenásť hráčov. Traja sú dlhodobo zranení, ďalších troch vyradili pracovné povinnosti. Dvaja sú chorí, Dranga pauzoval pre trest za vylúčenie. Plus Valíček a Stano Šesták, ktorý pomôže, keď môže. Sme radi, ak príde aspoň na domáce zápasy,“ vyratúval ISSF manažér klubu Martin Ličák.

„Nemôžeme ísť k lídrovi súťaže s desiatimi hráčmi a pomýšľať na dobrý výsledok. A to ešte z tých desiatich bolo len šesť takých, ktorá nastupujú pravidelne. Hrať musel aj tréner,“ pridal.

V prípade Demjaty ide o dlhodobejší problém. V predchádzajúcich stretnutiach mala k dispozícii len dvoch hráčov na striedanie.

„Zranených sme mali už v jeseni a postupne sa to nabaľuje. Kendrovci chodia do Bratislavy, Jusko je vojak z povolania a voľnú má len každú druhú nedeľu. Do Sabinova nám odišiel brankár Huba. A samozrejme, vždy sme sa spoliehali na góly Stana Šestáka,“ netají Ličák.

Demjata ešte po zimnej prestávke nebodovala a v tabuľke sa prepadla na dno. Jej cieľ v zostávajúcom priebehu sezóny je jasný - neskončiť na poslednom mieste.

„Môžeme hrať vyrovnanú partiu s kýmkoľvek, napríklad v Záhradnom to bolo otvorené takmer do konca zápasu. Nemôžeme však pomýšľať na dobrý výsledok, ak vycestujeme desiati, z toho šiesti, ktorí nastupujú pravidelne,“ dodal Ličák.

Legionári? Majú na čom pracovať

Dvaja Brazílčania, jeden hráč francúzskej národnosti. Starú Ľubovňu v zime posilnili hráči z futbalovo najvyspelejších krajín. Aká je ich kvalita?

„Tavares je veľmi šikovný, obojnohý futbalista. Nemá problém v situáciách jeden na jedného, ale chýba mu väčšia vyhratosť. V krídelných priestoroch urobí veľa dobrej roboty, musí však ešte popracovať na finálnej a predfinálnej fáze,“ hovorí tréner Jozef Kukulský.

V pozícii striedajúcich hráčov naskakujú Marco Fernandes a Axel Ngantsie.

„Išli sme trochu do rizika, pretože sme mali veľa zranených hráčov. Sú to snaživí chlapci, ale zahraniční hráči by mali byť o triedu lepší. Čas ukáže, ako dlho a či vôbec u nás ostanú. Palicu zatiaľ nad nimi nelámeme,“ doplnil Kukulský. 

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
FK GerlachovFK GerlachovFK Gerlachov
18
11
5
2
38:17
38
V
V
P
V
P
2
Stará Ľubovňa Redfox Football ClubStará Ľubovňa Redfox Football ClubStará Ľubovňa Redfox Football Club
18
11
4
3
66:19
37
V
P
P
P
R
3
ŠK ZáhradnéŠK ZáhradnéŠK Záhradné
18
12
1
5
37:24
37
V
V
V
P
V
4
MŠK SPARTAK MedzilaborceMŠK SPARTAK MedzilaborceMŠK SPARTAK Medzilaborce
18
11
2
5
41:27
35
R
V
V
V
V
5
FC Pivovar Šariš Veľký ŠarišFC Pivovar Šariš Veľký ŠarišFC Pivovar Šariš Veľký Šariš
18
9
5
4
42:25
32
R
P
V
P
R
6
TJ Sokol ĽuboticeTJ Sokol ĽuboticeTJ Sokol Ľubotice
18
9
5
4
31:20
32
V
V
P
R
V
7
MFK Slovan SabinovMFK Slovan SabinovMFK Slovan Sabinov
18
9
7
2
29:16
31
V
V
V
V
R
8
ŠK MILENIUM 2000 Bardejovská Nová VesŠK MILENIUM 2000 Bardejovská Nová VesŠK MILENIUM 2000 Bardejovská Nová Ves
18
8
4
6
33:23
28
V
P
V
V
V
9
1. MFK Kežmarok1. MFK Kežmarok1. MFK Kežmarok
18
7
6
5
34:29
27
V
P
V
P
V
10
FK SoľFK SoľFK Soľ
18
6
3
9
16:31
21
P
P
P
R
P
11
Futbalový klub Nižný HrušovFutbalový klub Nižný HrušovFutbalový klub Nižný Hrušov
18
5
2
11
26:35
17
P
V
P
V
P
12
TJ Slovan Belá nad CirochouTJ Slovan Belá nad CirochouTJ Slovan Belá nad Cirochou
18
4
3
11
19:42
15
P
P
V
P
P
13
MŠK Slavoj Spišská BeláMŠK Slavoj Spišská BeláMŠK Slavoj Spišská Belá
18
4
2
12
15:37
14
P
V
P
P
R
14
OcFK MARHAŇOcFK MARHAŇOcFK MARHAŇ
18
3
3
12
17:43
12
P
P
P
P
V
15
TJ Družstevník ŽupčanyTJ Družstevník ŽupčanyTJ Družstevník Župčany
18
3
3
12
18:44
12
P
V
V
P
P
16
FK DemjataFK DemjataFK Demjata
18
3
3
12
18:48
12
P
P
P
V
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Favorit začal jar šokujúco. Jeho apetít si odskákal tím s desiatimi hráčmi