Prvé víťazstvo prišlo neskoro. Neskrývam sa pred zodpovednosťou, vraví športový riaditeľ

Momentka zo zápasu Spišská Nová Ves - Považská Bystrica.
Momentka zo zápasu Spišská Nová Ves - Považská Bystrica. (Autor: Facebook MŠK Považská Bystrica - futbal)
Titanilla Bőd|7. apr 2024 o 11:50

Spišská Nová Ves zdolala Považskú Bystricu.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Víťaznú oslavu po majstrovskom zápase zažili naposledy pred 308 dňami. V uplynulej sezóne, v 29. kole III. ligy Východ vtedy zdolali Rimavskú Sobotu 3:1. Spečatili si s tým postup do druhej najvyššej súťaže.

FK Spišská Nová Ves však v druhej lige čakal na prvé víťazstvo veľmi dlho. Pred 23. kolom mal na konte iba tri body za tri remízy. Až teraz zaknihovali Spišiaci prvú výhru, Považskú Bystricu zdolali 2:0.

Po zápase odpovedal na otázky Sportnetu hrajúci športový riaditeľ MAREK JANEČKA. V rozhovore otvorene hovorí aj o svojej vlastnej zodpovednosti, pred ktorou sa neskrýva.

Veľmi dlho ste si nemali možnosť zakričať po zápase. Pamätali ste si ešte víťazný pokrik?

Nie. Pokrik bol, ale už sme ledva vedeli, čo v tom pokriku vlastne je.

Ako sa zrodilo vaše prvé víťazstvo v sezóne?

Bol to ťažký zápas, pre oko diváka asi nie ideálny. Bolo to bojovné stretnutie s množstvom súbojov, lebo Považská Bystrica hrá jednoduchý futbal s nakopávanými loptami. Ani my nie sme extrémne kombinační, ale konečne nám sa podarilo vyhrať.

Je to trošku úľava, ale treba povedať na rovinu: už je neskoro. Už len ide o to, ako dohrať sezónu ešte s nejakými víťazstvami, aby sa nálada zlepšila v klube. Bolo to dosť frustrujúce, najmä preto, lebo sme veľa zápasov sme hrali vyrovnanú partiu, len sme nedokázali vyhrať.

Ako to znášalo mužstvo?

Bolo to extrémne ťažké. Spolu s ViOnom Zlaté Moravce sme boli jediné mužstvo, ktoré nevyhralo. Aj ja už som bol z toho dosť frustrovaný, aj keď som si prešiel vo futbale z nášho klubu najviac.

Spadol nám veľký kameň zo srdca, že sme vôbec vyhrali a teraz by sme chceli dohrať sezónu so cťou, aby to nebola úplná blamáž.

Už si teda nerobíte ilúzie, že by ste sa mohli zachrániť?

Určite nie. Chceme ešte zabojovať o nejaké víťazstvá, ale to, že sme spadli z druhej ligy, bolo na 99% jasné už po jesennej časti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prvé víťazstvo prišlo neskoro. Neskrývam sa pred zodpovednosťou, vraví športový riaditeľ