Súpera z vyššej súťaže pochoval ľavačkou. Ukážkové góly boli jeho prvými medzi dospelými

Tomáš Sontag.
Tomáš Sontag. (Autor: Osobný archív Tomáša Sontaga)
Jakub Bobovič|11. aug 2022 o 19:40

Pre osemnásťročného Tomáša Sontaga bol zápas Slovnaft Cupu len druhým súťažným v kategórii dospelých.

FK Šarišské Dravce
10.08.2022 | 1.kolo
10.08.2022 | 1.kolo
4 - 0
(2:0)
250 divákov
MFK Slovan Sabinov

ŠARIŠSKÉ DRAVCE. Zápas 1. kola Slovnaft Cupu medzi Šarišskými Dravcami a Sabinovom priniesol prekvapujúco vysoké víťazstvo 4:0 v prospech domácich futbalistov.

Tí boli maximálne efektívni, súpera účinkujúceho o súťaž vyššie takmer k ničomu nepustili a právom sa po zápase tešili z postupu do 2. kola, kde vyzvú Starú Ľubovňu.

Pravák zakončujúci ľavačkou

Jednou z hviezd stretnutia 1. kola Slovenského pohára bol len osemnásťročný Tomáš Sontág, ktorý v rozmedzí piatich minút v prvej polovici druhého polčasu dvoma gólmi definitívne rozhodol o postupe Šarišských Draviec.

Pre mladíka, ktorý sa do rodnej obce vrátil v lete z Lipian, to boli prvé dva góly v seniorskej kategórii v súťažnom stretnutí. Predtým sa medzi dospelými trafil len v prípravných stretnutiach.

Pri prvej gólovej akcii, ktorú začal na polovici ihriska ukázal dávku bojovnosti, milimetrovú prihrávku a precízne zakončenie, zatiaľ čo pri tom druhom výborné čítanie hry a podobne ako pri prvom góle, precízne zakončenie.

Oba góly pritom strelil ľavou nohou, hoci sám je pravák.

"Pri prvom góle mi výborným centrom asistoval Dávid Válek. Nečakal som, že by som to mohol takto trafiť, ale som za to rád. Čo sa týka druhého gólu, dá sa povedať, že mi na neho prihral súper. Videl som, že dal slabú prihrávku, využil som svoju rýchlosť a zakončil strelou na bránu," povedal Sontag smerom k dvom gólom do siete Sabinova a v krátkosti zhodnotil stretnutie proti štvrtoligistovi.

"Na zápas sme sa pripravili štandardne. Tréner určil trochu defenzívny štýl hry, nechceli sme prehrať. Takýto výsledok sme nečakali. Všetci sme však podali výborný výkon a s konečným výsledkom sme spokojní."

Tomáš Sontag strelil tretí a štvrtý gól Šarišských Draviec.

Ostrohy naberal v Lipanoch

Ako sme už spomenuli, osemnásťročný útočník, ktorý je schopný hrať aj na krídle, naberal ostrohy v neďalekých Lipanoch.

"Do Lipan som prišiel po ukončení žiackeho veku. V doraste som odohral štyri sezóny. Keďže dorast hraje druhú najvyššiu súťaž, pomohlo mi to napredovať v mojej kariére."

U treťoligistu však následne dostal medzi dospelými príležitosť len v prípravných stretnutiach.

Pred sezónou 2022/2023 sa rozhodol pre návrat do Šarišských Draviec.

"Vzhľadom na môj vek a šírku kádra v Lipanoch, som sa rozhodol pre návrat a síce pre nižšiu súťaž, ale viac minút na ihrisku. Pre zmenu dresu som sa rozhodol aj z toho dôvodu, že Šarišské Dravce postúpili v minulej sezóne o súťaž vyššie," pokračuje ďalej nádejný útočník, ktorého vzorom je Cristiano Ronaldo.

Prvoradým cieľom Sontaga v tejto sezóne je odohrať čo najviac stretnutí.

"Zároveň verím, že mužstvu pomôžem svojimi gólmi a že so sezónou budeme na jej konci všetci spokojní."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Súpera z vyššej súťaže pochoval ľavačkou. Ukážkové góly boli jeho prvými medzi dospelými