Aj na Severe poznajú Lobotku a Škriniara. Slováci nás môžu potrestať, vraví Švéd z Trnavy

Švédi pred zápasom Ligy národov s Estónskom. Prvý zľava Alexander Isak, ktorý tentoraz v nominácii chýba pre zranenie, druhý Viktor Gyökeres.

Aj na Severe poznajú Lobotku a Škriniara. Slováci nás môžu potrestať, vraví Švéd z Trnavy

Švédi pred zápasom Ligy národov s Estónskom. Prvý zľava Alexander Isak, ktorý tentoraz v nominácii chýba pre zranenie, druhý Viktor Gyökeres. (Autor: TASR)
Švédi pred zápasom Ligy národov s Estónskom. Prvý zľava Alexander Isak, ktorý tentoraz v nominácii chýba pre zranenie, druhý Viktor Gyökeres.
Švédi pred zápasom Ligy národov s Estónskom. Prvý zľava Alexander Isak, ktorý tentoraz v nominácii chýba pre zranenie, druhý Viktor Gyökeres. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|9. okt 2024 o 07:00

Čo prezradil futbalista Hugo Ahl pred zápasom Ligy národov.

BRATISLAVA. Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká v Lige národov najťažší súper. V piatok večer nastúpi na Tehelnom poli proti Švédsku.

Kto sú najnebezpečnejší hráči Severanov a kde môžu byť zraniteľní?

Pre Sportnet o tom porozprával švédsky hráč v službách Spartaka Trnava HUGO AHL. Dvadsaťdvaročný záložník prezradil aj to, ako sa mu páči na Slovensku a čo ho prekvapilo v tunajšej gastronómii.

Švédsko i Slovensko sú zatiaľ stopercentné v Lige národov a v piatok sa stretnú na Tehelnom poli. Aké sú očakávania vo Švédsku pred zápasom?

Švédi nie sú veľmi nadšení, že sú v C divízii Ligy národov. Veria, že vyhrajú čo najviac zápasov a sú si vedomí, že v tejto skupine je ich najťažším súperom práve Slovensko.

Zápas proti Slovákom vonku bude najnáročnejší zápas, aký bude Švédsko hrať v tomto ročníku v Lige národov. Všetci uvedomujú, že to nebude jednoduché, ale stále veria, že Švédi to zvládnu.

Čo môže podľa vás rozhodnúť?

Slovensko má výhodu, že hrá doma a bude mať podporu divákov. Myslím si však, že Švédi budú chcieť hrať konštruktívne a budú útočiť, môže to byť otvorený zápas.

Podľa mňa šance sú päťdesiat na päťdesiat, hoci Švédom bude pre zranenie chýbať jeden z najlepších hráčov, Alexander Isak z Newcastlu United.

Na koho musia ešte Slováci dávať pozor? Viktor Gyökeres je v skvelej forme, v predchádzajúcich dvoch zápasoch Ligy národov dal tri góly.

Podľa mňa sú práve Isak a Gyökeres v súčasnosti najväčšie hviezdy Švédov. Momentálne nemáme lepšieho hráča ako Gyökeres. Dáva góly v Portugalsku za Sporting Lisabon v domácej súťaži a skóroval aj v Lige majstrov. Som presvedčený, že čoskoro zakotví v nejakom svetovom veľkoklube.

Švédsko však má veľa perspektívnych mladých hráčov. Páči sa mi, ako hrá Sebastian Nanasi, ktorý nedávno prestúpil z Malmö do Strasbourgu. Aj o ňom si myslím, že si ho čoskoro všimnú tie najväčšie kluby. Posledný mesiac vo Francúzsku bol vo skvelej forme a dúfam, že bude hrať aj v Bratislave.

Ale môžem menovať aj iných: Lucas Bergvall a Dejan Kulusevski z Tottenhamu, Hugo Larsson z Eintrachtu Frankfurt… Švédsko má teda pred sebou svetlú budúcnosť aj vďaka mladým futbalistom.

Hugo Ahl.
Hugo Ahl. (Autor: FC Spartak Trnava)

Ako sa teda stalo, že Švédsko sa ocitlo v C-divízii Ligy národov a po 24 rokoch sa nekvalifikovalo na EURO?

Minulý rok sa mužstvu veľmi nedarilo, ale neviem povedať, prečo. Naša reprezentácia nehrala zlý futbal, veľmi sa sústredila na defenzívu.

Najprv nastupovala v rozostavení 4-4-2, potom to zmenili na 4-3-3, ale to veľmi nefungovalo. Najlepší hráči nedokázali potvrdiť kvality v zápasoch.

Prišla zmena trénera, od tohto roku vedie reprezentáciu nový kouč Jon Dahl Tomasson. On priniesol trochu iný štýl, ale myslím si, že mužstvo je stále ďaleko od toho, ako by chcelo hrať a aké silné by malo byť v defenzíve.

Musia ešte veľa pracovať, aby dokázali vyťažiť maximum z týchto hráčov.

Je už badať rukopis nového trénera?

Predchádzajúci tréner Janne Anderson skončil na konci minulého roku. Bol pri mužstve sedem rokov, čo už bola jednoducho pridlhá doba.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Aj na Severe poznajú Lobotku a Škriniara. Slováci nás môžu potrestať, vraví Švéd z Trnavy