Zostane či odíde? Banskobystrický kanonier Polievka sa netají inými ponukami

Róbert Polievka.
Róbert Polievka. (Autor: TASR)
Jakub Bobovič|31. máj 2022 o 15:15

Lídrovi MFK Dukla Banská Bystrica sa končí kontrakt.

Stal sa druhým najlepším strelcom druhej najvyššej súťaže, najlepším strelcom Banskej Bystrice a v ankete Futbalnetu si ho väčšina trénerov vybrala do jedenástky sezóny.

Ofenzívny líder Dukly RÓBERT POLIEVKA podčiarkol individuálne úspešnú sezónu aj tímovým úspechom. Klub, ktorého je odchovancom, sa po siedmich rokoch vrátil medzi slovenskú futbalovú elitu.

Zatiaľ, čo vedenie klubu pracuje na splnení licenčných podmienok, dvadsaťpäťročný ľavý krídelník musí vyriešiť svoju vlastnú budúcnosť. Zmluva sa mu končí posledným júnovým dňom.

Prešiel viac ako týždeň od skončenia druholigovej sezóny 2021/2022. Ako by ste ju zhodnotili?

Sezónu hodnotím úspešne. Či už čo sa týka výkonov, alebo výsledkov. Nazbierali sme dostatočný počet bodov, ktoré nám stačili na to, aby sme postúpili z druhého miesta do najvyššej súťaže. A to, že sa napokon nehrala baráž - takto to vyšlo. Sme radi za to, ako sezóna dopadla.

Pre Banskú Bystricu bude táto sezóna s najväčšou pravdepodobnosťou postupová. Potrebné je ešte splniť licenčné podmienky a postupu do Fortuna ligy by nemalo nič brániť. Čo očakávate od opätovného návratu Dukly do najvyššej súťaže?

Všetci sa veľmi tešíme z toho, že sa Dukla opäť vrátila do najvyššej súťaže. Očakávania od prvej sezóny po návrate nemôžu byť obrovské, no ak budeme pokračovať v tom, čo nás zdobilo v druhej lige a nadviažeme na naše výkony, môžeme byť pre najvyššiu súťaž prínosom.

Predošlá sezóna bola z vášho pohľadu individuálne úspešná. V ankete Futbalnetu, v rámci ktorej hlasovali všetci druholigoví tréneri, ste získali trinásť zo šestnástich hlasov a stali sa členom jedenástky sezóny. Ako vnímate toto ocenenie?

Toto ocenenie od trénerov si veľmi vážim a som za neho vďačný. Je pre mňa veľkou cťou, byť v jedenástke sezóny. Na druhej strane, rád by som podotkol, že je to ocenenie práce celého mužstva. Sám, bez spoluhráčov, by som určite nič nedokázal. Všetci spoluhráči mi v každom jednom stretnutí pomáhali k tomu, aby som bol individuálne čo najviac úspešný.

Čo sa týka bodových štatistík, tak v 29 stretnutiach ste zaznamenali 18 gólov a 12 asistencií. Cítite zvýšený záujem iných klubov o vašu osobu?

Keď som sa vrátil do Banskej Bystrice, očakávalo sa odo mňa, aby som mal dobré čísla a aby som mužstvu v tomto smere čo najviac pomáhal, čo sa mi darí, za čo som rád. Je prirodzené, že po vydarenej sezóne prišiel záujem iných klubov.

Posledným júnovým dňom vám skončí zmluva s Banskou Bystricou. Dôjde k jej predĺženiu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zostane či odíde? Banskobystrický kanonier Polievka sa netají inými ponukami