VIDEO: Kuriozita v druhej lige. Rozhodca mal v hlave zmätok, vylúčil nesprávneho Gambijčana

Kuriózna situácia v zápase MŠK Žilina B - FK Pohronie.
Kuriózna situácia v zápase MŠK Žilina B - FK Pohronie. (Autor: Reprofoto - Niké TV)
Martin Kozinka|9. apr 2024 o 10:45

Netradičná situácia sa zrodila vo víkendovom zápase 23. kola druhej ligy.

BRATISLAVA. Zápas 23. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže (Monacobet ligy) medzi MŠK Žilina B a FK Pohronie priniesol kuriózny moment.

Rezerva žilinského klubu viedla už od 3. minúty zápasu zásluhou Vladimíra Vaľka. Mladí “Šošoni” boli v zápase favoritom a potvrdzovali to vytváraním si množstva príležitostí, z ktorých sa im ale skórovať nedarilo.

Netradična situácia nastala necelých desať minút pred koncom prvého polčasu. Talentovaný francúzsky futbalista Žiliny Kelian Nsona dostal prihrávku, pri ktorej spracovaní bol ale nedovolene zastavený obrancom Pohronia Musom Jattom.

Do súboja bol zapletený aj ďalší Gambijčan Yusupha Kambi, ktorý už jednu žltú kartu mal, no nebol to on, kto Nsonu fauloval. 

Rozhodca duelu Dominik Husár ale situáciu dobre nevidel, minimálne mal v hlave zmätok z toho, ktorý z dvojice Gambijčanov fauloval.

Mladí Žilinčania túto situáciu využili a rozhodcu záčali nabádať, aby faul pripísal Kambimu, ktorý už jeden kartový trest mal.

VIDEO: Kuriózna červená karta v zápase MŠK Žilina B - FK Pohronie (zdroj: Niké TV)

Štvrtý arbiter Igor Valent pravdepodobne následne poradil svojmu kolegovi, aby vylúčil Kambiho. Tak sa aj stalo. Musa Jatta okamžite smeroval k rozhodcovi, aby mu vysvetlil, že to bol on, kto fauloval Žilinčana. Nepomohlo to.

„Napriek nesprávne vylúčenému hráčovi sme dokázali vyrovnať a vybojovať cenný bod,” písalo sa na webe Pohronia.

Aj keď mladí “Šošoni” v úvode druhého dejstva, opäť zásluhol Vaľka, zvýšili skóre na 2:0, bolo to Pohronie, ktoré bolo o to viac motivované nepriaznivý stav duelu zvrátiť. 

Zomklo sa a podarilo sa mu vyrovnať po góloch Adama Horváta a striedajúceho Ukrajinca Oleksandera Lovyniuka.

„Po zákroku Jattu zostal na trávniku ležať Nsona. Rozhodca však žltou kartou na prekvapenie všetkých zainteresovaných "odmenil" Kambiho, ktorý už jednu na konte mal.

Tento verdikt pochopiteľne priniesol na trávnik množstvo emócií, ale verdikt rozhodcu to žiaľ nezmenilo a Kambi tak s červenou kartou putoval pod sprchy... Situácia, ktorá výrazne ovplyvnila ďalší priebeh zápasu, našich hráčov pozitívne nabudila,” napísal klub. 

Na celú situáciu reagoval aj tréner tímu Norbert Guľa: „Keď sa hra vyrovnala, tak bol vylúčený hráč, ktorý vôbec nefauloval a tým pádom sme mali 55 minút o jedného hráča menej,” citoval jeho slová klub.

„Chalani makali, dreli a na ihrisku nechali všetko. Boli za to odmenení, keď sme aj desiati dokázali vyrovnať, takže s výsledkom sme vzhľadom k tomu spokojní,” dodal kouč.

Žilinčania spokojní neboli, najmä kvôli tomu, že nevyužili početnú výhodu. „Určite hodnotíme remízu ako stratu dvoch bodov,” reagoval po zápase pre žilinský web asistent trénera rezervy Peter Galadík. 

„Zbytočne sme si to sami skomplikovali, už po prvom polčase mohlo a malo byť rozhodnuté v náš prospech. Vylúčenie súpera nám paradoxne ublížilo,” dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»VIDEO: Kuriozita v druhej lige. Rozhodca mal v hlave zmätok, vylúčil nesprávneho Gambijčana