Ospravedlnenka baví svet. Syn nepríde do školy, kým Škótsko nevypadne na EURO

Fanúšik škótskej reprezentácie Iain Meiklejohn so synom Aleksom.
Fanúšik škótskej reprezentácie Iain Meiklejohn so synom Aleksom. (Autor: Iain Meiklejohn/X)
SITA|13. jún 2024 o 20:50

Meiklejohn a jeho syn boli na MS 2014 aj 2018.

BRATISLAVA. Nevšednú školskú ospravedlnenku vymyslel pre svojho syna zarytý fanúšik škótskej futbalovej reprezentácie, ktorá v piatok nastúpi v otváracom zápase EURO 2024 proti domácemu Nemecku.

Ako referuje web Daily Mail, Škót napísal do školy, že jeho syn bude niekoľko týždňov neprítomný z dôvodu „vzdelávacej cesty po Nemecku“.

„Zdravím, píšem vám len preto, aby som vás informoval, že Aleks Meiklejohn nebude navštevovať školu od štvrtka 13. júna, až kým Škótsko nevypadne z Euro 2024,“ napísal v úvode Iain Meiklejohn.

Ospravedlnenku poslal e-mailom na Forresters High School v Edinburghu.

Sľúbil v nej, že jeho 12-ročný syn Aleks vypracuje „podrobný referát“ o tom, čo nazval „extrémnymi emocionálnymi vzostupmi a pádmi, akými prechádza len fanúšik Škótska“.

Ospravedlnenka vynaliezavého otca sa okamžite stala hitom internetu.

Meiklejohn a jeho syn sa už v minulosti zúčastnili na majstrovstvách sveta v Brazílii v roku 2014 aj v Rusku o štyri roky neskôr.

Pred desiatimi rokmi sa dokonca pokúšali získať lístky na finálový zápas medzi Nemeckom a Argentínou v Riu de Janeiro, ale v dave tisícok záujemcov pred legendárnym štadiónom Maracaná napokon neuspeli.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Ospravedlnenka baví svet. Syn nepríde do školy, kým Škótsko nevypadne na EURO