Suárez túžil pri rozlúčke skórovať, takmer sa mu to krásne podarilo

Uruguajský futbalista Luis Suárez ukončil reprezentačnú kariéru.
Uruguajský futbalista Luis Suárez ukončil reprezentačnú kariéru. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. sep 2024 o 15:50

Uruguajský útočník ukončil reprezentačnú kariéru.

CURITIBA. Hviezdny útočník Realu Madrid Rodrygo strelil jediný a víťazný gól Brazílie do bránky Ekvádora v piatkovom zápase juhoamerickej kvalifikácie o postup na MS 2026 vo futbale.

Dvadsaťtriročný Rodrigo skóroval spoza šestnástky k pravej žrdi.

Brazílčania sa dočkali víťazstva po štvorzápasových bodových suchotách, keď predtým ešte na sklonku minulého roka remizovali doma s Venezuelčanmi (1:1), prehrali v Uruguaji (0:2), v Kolumbii (1:2) a doma s úradujúcimi majstrami sveta Argentínčanmi (0:1).

"Záchranca Rodrygo. Nebyť jeho gólu, ktovie, ako by sa to zasa skončilo," napísal špecializovaný portál goal.com.

Päťnásobnému majstrovi sveta Brazílii aktuálne patrí v tabuľke juhoamerickej kvalifikácie MS 2026 až štvrtá priečka s 10 bodmi zo 7 zápasov.

Istý postup na MS 2026, ktoré sa budú hrať v USA, Kanade a Mexiku, má z Južnej Ameriky prvých šesť tímov po skončení kvalifikácie, na siedmeho čaká interkontinentálna baráž.

V bezgólovom zápase Uruguaja s Paraguajom sa rozlúčil s reprezentačnou kariérou domáci útočník Luis Suárez.

Tridsaťsedemročný Suárez už skôr oznámil, že súboj proti Paraguaju bude jeho posledný v reprezentačnom drese. Bývalý hráč FC Liverpool a FC Barcelona skončil so 69 strelenými gólmi v národnom tíme.

VIDEO: Šanca Luisa Suáreza v čase od 3:50 min

"Hráč prezývaný El Pistolero vo svojom 143. štarte veľmi chcel dosiahnuť 70. gól, ale na štadióne Centenário v Montevideu pred vyše 60-tisíc divákmi sa mu to nepodarilo, hoci v 19. min nebol od toho ďaleko.

Jeho akrobatické zakončenie skončilo na tyči bránky hostí. Historický najlepší strelec La Celeste sa s reprezentačným dresom rozlúčil po 17 rokoch," napísal goal.com.

Uruguaj pod vedením trénera Marcela Bielsu, ktorý skončil na tohtoročnom Copa América na treťom mieste, má na druhej priečke tabuľky 14 bodov, o štyri menej ako prvá Argentína.

Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie na MS 2026

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Suárez túžil pri rozlúčke skórovať, takmer sa mu to krásne podarilo