Hráči neverili, hovorili o vtipe. Nesmierne sa tešíme, znie z kabíny ViOnu

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce.
Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce. (Autor: FC ViOn - facebook)
Ivan Mriška|31. jan 2024 o 08:00

Posledný tím Niké ligy nastúpi proti Slavii Praha.

ZLATÉ MORAVCE. Za iných okolností by sa s takým súperom nestretli. Využili však šancu. A šikovným marketingovým ťahom pritiahli súpera na svoju stranu.

Futbalisti Zlatých Moraviec nastúpia v príprave proti Slavii Praha.

Chytili sa Zlaté Moravce

Hovorilo o tom celé futbalové Slovensko. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava hrali proti ruskému Dinamu Moskva. V dobe vojny to česká Slavia označila za neprípustné.

Slovan mal s českým klubom odohrať generálku na ligu. No keďže nastúpil proti ruskému klubu, Slavia s ním hrať odmieta.

„A s kým máme hrať, keď aj Dinamo je tam na sústredení? Chceli sme vyrovnaného súpera, so Zlatými Moravcami by sme mohli hrať aj na Slovensku,“ uviedol majiteľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík starší pre Denník N a doplnil, že hráči za vojnu nemôžu.

Jeho hlášky sa chytili práve Zlaté Moravce. Keď Slavia napísala, že so Slovanom hrať nechce, malý klub zo Slovenska uviedol, že je pripravený ho nahradiť.

Najskôr to celé vyzeralo úsmevne, no šéfovia klubov sa rýchlo dohodli. Stretnutie sa uskutoční 4. februára o 15:00 h a hrať sa bude na hlavnom štadióne v Edene.

Nikto tomu neveril

Hráči Zlatých Moraviec najskôr neverili, že by sa zápas mohol uskutočniť. A za týchto okolností. Mysleli si, že ide o vtip.

„Máme whatsappovú hráčsku skupinu, tam som napísal, že budeme hrať so Slaviou. Neveril tomu nikto. Keď pán Tvrdík zverejnil ďalší príspevok, že potvrdzuje zápas so Zlatými Moravcami, tak som im to skopíroval a poslal.

Potom tomu začali veriť. Aj tréner absolútne podporil túto myšlienku. Zahrať si s takým súperom je veľká motivácia pre každého v klube,“ pre Sportnet povedal generálny manažér FC ViOn Zlaté Moravce Marek Ondrejka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hráči neverili, hovorili o vtipe. Nesmierne sa tešíme, znie z kabíny ViOnu