Najvyššiu súťaž hral už ako 19-ročný. Jeho cieľom je zahraničie

Peter Voško.
Peter Voško. (Autor: PC)
Peter Cingel|23. mar 2024 o 07:00

Aktuálne pôsobí v Liptovskom Mikuláši.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Peter Voško toho za svojej futbalovej kariéry zažil veľa. Pochádza z východu Slovenska z obce Granč Petrovce (spišská dedina v okrese Levoča, má niečo vyše 600 obyvateľov).

Hrával od žiackej ligy až po najvyššiu súťaž. Postupy i zostupy. Začínal a roky hrával ako útočník, dnes v Liptovskom Mikuláši nastupuje ako stopér.

Mladý 23-ročný športovec však má svoju budúcnosť, spojenú s futbalom, ešte pred sebou. O svojich futbalových začiatkoch hovorí:

„Začal som v rodnej obci Granč-Petrovce, potom som hral za starších žiakov v MŠK Spišské Podhradie. Ako 15-ročný som išiel do Bardejova. V Bardejove som hral prvú dorasteneckú ligu.“

Ako 19-ročný hral Fortuna ligu

Petrovi vyšiel aj štart do mužského futbalu. Ako 19-ročný odišiel do Podbrezovej, kde začal trénovať s A tímom, ktorý hral Fortuna ligu.

„Nazbieral som svoje prvé štarty v najvyššej súťaži. Ešte ako dorastenec som odišiel na hosťovanie do Pohronia. Tam som zažil s mužstvom postup do prvej ligy a boli to super pocity.

Ďalej som zbieral skúsenosti v mužskom futbale po návrate do Bardejova, kde som hral pol roka druhú ligu.

Vzápätí som odišiel do Liptovského Mikuláša, kde som doteraz. V Mikuláši som bol pri postupe do najvyššej súťaže a tam sme zotrvali dva ligové ročníky. Momentálne pôsobíme v druhej lige,“ zaspomínal.

Prvá liga je viac taktická

Rozdiel medzi najvyššou a druhou ligou hodnotí mladý futbalista takto:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Najvyššiu súťaž hral už ako 19-ročný. Jeho cieľom je zahraničie