Jeho najväčším vzorom je otec. Lukáč verí v záchranu Zlatých Moraviec

Patrik Lukáč.
Patrik Lukáč. (Autor: FC ViOn)
Peter Cingel|29. jan 2024 o 11:45

Do ViOnu sa vracia z poľského klubu Podbeskidzie Bielsko-Biala.

Súčasný gólman ViOnu PATRIK LUKÁČ (29) pochádza z futbalovej rodiny. Otec Ľuboš hájil bránu prvoligového BSC Jas Bardejov a po skončení kariéry pôsobil ako tréner brankárov vo viacerých kluboch.

Brat Ľuboš (21) kráča, rovnako ako Patrik, v stopách svojho otca. Chytal V Tatrane, Skalici a v súčasnosti pôsobí v nižšej súťaži v Rakúsku.

Ďalší z Lukáčovcov Dominik (28), ako jediný, si nikdy nenatiahol brankárske rukavice. Vždy sa však pohyboval na defenzívnych postoch. Bol hráčom Tatrana Prešov. V Bardejove, Haniske a Trebišove okúsil druhú ligu. V súčasnosti je spoluhráčom Ľuboša v Rakúsku. Patrik obliekal reprezentačný dres Slovenska v kategóriách U16 až U19.

Po krátkom účinkovaní v Poľsku sa vracia do ViOnu Zlaté Moravce, kde ho, okrem iného, čaká aj prestížny zápas s českou Slaviou Praha.

Samozrejme, prvoradým cieľom Zlatých Moraviec je záchrana v najvyššej súťaži. Patrikovi sme položili niekoľko otázok.

Kde ste s futbalom začínali?

V Bardejove. Hrával som tam od najmenších prípraviek až po kategóriu U13. Potom sme sa presťahovali do Prešov, a tak som prestúpil do Tatrana. Ako sedemnásťročný som zamieril do českých Teplíc. Bol som tretí brankár v áčku a chytal za U19 a U21.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jeho najväčším vzorom je otec. Lukáč verí v záchranu Zlatých Moraviec