Na bráne zatiahli roletu. Gól v lige dostali naposledy v minulej sezóne

Hráči piatoligovej Gelnice (v svetlomodrom) ťahajú výnimočnú sériu.
Hráči piatoligovej Gelnice (v svetlomodrom) ťahajú výnimočnú sériu. (Autor: MFK Gelnica)
Daniel Dedina|24. sep 2022 o 15:15

Séria Gelnice trvá už 770 minút. Vedie ju bývalý ligista.

GELNICA. Futbalisti Gelnice nestratili v doterajšom priebehu sezóny ešte ani bod a za lídrom súťaže zaostávajú len o skóre. To ich pritom bije do očí ešte viac.

V doterajších siedmich stretnutiach Gelničania ani raz neinkasovali. Zakaždým zvíťazili s nulou v kolónke inkasovaných gólov. V celkovom sumáre to predstavuje skóre 21:0.

V Slovnaft Cupe síce vypadli hneď na prvej prekážke (Olcnava 1:2), ale v ligovej súťaži naposledy dostali gól v predposlednom kole minulej sezóny v Levoči. Nepriestrelnosť brankára Štefana Burkuša trvá už 770-minút!

Séria teší, priorita je iná

„Vytvoril sa dobrý kolektív. Chlapci makajú aj na tréningoch a výkonnostne idú hore. Doplnili sme mužstvo hráčmi z Krompách, kvalita v ňom je,“ vysvetľuje dôvody výnimočnej série tréner MFK Gelnica Rastislav Ďorď.

Ak jeho zverenci dokážu udržať čisté konto ešte v piatich najbližších polčasoch, dostanú sa na úroveň okrúhlej tisícky. Tak ďaleko sa zatiaľ nikto z klubu nepozerá.

„Berieme to od zápasu k zápasu. Chlapcom som vravel, že treba hrať, pokiaľ nám to ide a získavať body. Postupové ciele nemáme, ale chceme vyhrávať v každom zápase. Zatiaľ sa nám to darí,“ skonštatoval Ďorď. Keďže mu vypršala platnosť licencie, v zápasoch v pozícii trénera figurovať nemôže.

Boli aj momenty, kedy sa séria Gelnice otriasala v základoch. Stačilo málo a všetko mohlo byť inak.

„V niektorých zápasoch sme mohli inkasovať, ale máme kvalitného brankára, ktorý nás podržal. Futbal je aj o šťastí. Radi by sme sériu potiahli čo najdlhšie, hoci vieme, že raz sa skončí,“ uvedomuje si Ďorď.

Futbalistom Gelnice sa darí strieľať góly súperom, opačne to zatiaľ neplatí.
Futbalistom Gelnice sa darí strieľať góly súperom, opačne to zatiaľ neplatí. (Autor: MFK Gelnica)

Odozva na nie bežnú udalosť naberá na intenzite aj medzi fanúšikmi.

„Je to pekné, ľudia sa nad tým pozastavujú. My chceme v prvom rade vyhrávať a ponúknuť divákom pekný futbal, aby boli spokojní. To je pre nás priorita,“ zdôraznil gelnický tréner.

V súťaži sú aj silnejšie tímy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na bráne zatiahli roletu. Gól v lige dostali naposledy v minulej sezóne