V súťaži dominujú futbalovo i veľkostne. Za necelý mesiac vyhrali osemkrát

Bude sa o rok hrať pod Ľubovnianskym hradom vyššia než regionálna súťaž?
Bude sa o rok hrať pod Ľubovnianskym hradom vyššia než regionálna súťaž? (Autor: facebook MFK ADV St.Ľubovňa/S. Zálešová)
Daniel Dedina|2. sep 2022 o 18:15

Stará Ľubovňa chce osláviť storočnicu postupom do tretej ligy.

STARÁ ĽUBOVŇA. V úvode sezóny majú tímy z regionálnych súťaží poriadne nabitý kalendár. Mužstvá fungujúce v amatérskych podmienkach striedajú ligové povinnosti s pohárovými, a tak nie je nič nezvyčajné, ak z času na čas zakopnú.

To však nie je prípad Starej Ľubovne, ktorá v úvode ročníka šliape naplno. V priebehu 29 dní odohrali jej hráči osem súťažných stretnutí a všetky zvládli víťazne! Okrem postupu do 3. kola Slovnaft Cupu vyhrali aj šesť stretnutí Majstrovstiev regiónu – IV. ligy Východ.

V najvyššej regionálnej súťaži sa stopercentnou bilanciou môže pochváliť už len klub z Kysúc, ŠK Javorník Makov.

Potiahnuť sériu čo najdlhšie

„Sme veľmi spokojní s tým, že sme do sezóny vstúpili na víťaznej vlne. Začiatok bol pritom náročný, potrebovali sme doplniť káder, pretože nás bolo dosť málo. K dispozícii sme mali dvanásť hráčov a náhradného brankára. Mužstvo ukázalo charakter a tímovosť,“ hodnotí vydarený úvod sezóny tréner MFK ADV Stará Ľubovňa Jozef Kukulský.

Úspešná šnúra ho teší, ale zároveň ju nepreceňuje.

„Bol by som rád, ak by trvala čo najdlhšie. Stále sme však len na začiatku sezóny, súťaž je navyše veľmi vyrovnaná. Pôsobí v nej viacero kvalitných tímov i bývalých ligových hráčov,“ poznamenal Kukulský.

Zamrzelo ho to, že Stará Ľubovňa ako minulosezónny víťaz IV. ligy Sever VsFZ nepostúpila do tretej ligy. Nastala totiž reorganizácia súťaží a klub získal miestenku v novej štvrtej lige, ktorá aktuálne predstavuje Majstrovstvá regiónu.

„Už som sa s tým nejako zmieril. Aj súčasná štvrtá liga je náročná. Či už po športovej stránke alebo z hľadiska cestovania,“ vraví tréner mužstva s poriadne nahusteným programom.

Futbalisti Starej Ľubovne (v žltom) v aktuálnej sezóne zatiaľ len víťazia.
Futbalisti Starej Ľubovne (v žltom) v aktuálnej sezóne zatiaľ len víťazia. (Autor: facebook MFK ADV St. Ľubovňa/S. Zálešová)

A ten bude pokračovať naďalej, keďže Stará Ľubovňa je stále v hre aj v pohárovej súťaži. V nej 14. septembra privíta treťoligový Stropkov.

„Chlapci to zvládajú po fyzickej i mentálnej stránke. V hlave si usporiadali to, že futbal je hra i zábava zároveň a hrá sa pre divákov. Som rád, že na naše domáce zápasy ich chodí dosť,“ tvrdí Kukulský.

Prišli aj hráči z Košíc či Prešova

Pohľad do tabuľky hovorí jasnou rečou. Kým Stará Ľubovňa získala v šiestich kolách osemnásť bodov, najbližší prenasledovatelia Sabinov a Čaňa ich majú o päť menej. Aj z toho je zrejmé, kto je najväčší favorit na postup.

„Každý tréner má svoje ambície i predstavy. Nebudem skrývať, rád by som klub dostal do tretej ligy. Záleží to od veľa vecí. Základom je tímová spolupráca medzi vedením klubu, trénerom i kabínou a to zatiaľ funguje,“ zdôraznil kormidelník lídra.

Hoci niektorí hráči minulosezónneho kádra odišli a v úvode prípravy pracoval s torzom kádra, postupne sa predstaviteľom klubu na čele s prezidentom Jánom Fröhlichom podarilo mužstvo výrazne posilniť.

Azda najznámejšou posilou je krajný obranca či stredopoliar FC Košice Filip Kis. Z Tatrana Prešov prišiel talentovaný brankár Mário Švec a pribudli aj ďalší hráči do poľa - Matúš Perháč, Marek Barnáš, Erik Rabatin, Damián Horbaj a už v rozbehnutej sezóne Kamil Rečičár.

Na hosťovanie z FC Košice prišiel Filip Kis, ktorý má na konte vyše 70 štartov v druhej lige.
Na hosťovanie z FC Košice prišiel Filip Kis, ktorý má na konte vyše 70 štartov v druhej lige. (Autor: facebook MFK ADV St. Ľubovňa/S. Zálešová)

Podmienky? Nie prehnané, výborné

„Vytvorila sa partia, ktorá ťahá za jeden koniec povrazu. Či už sú to chlapci, ktorí spolu hrávali v Plavnici alebo veľmi skúsení a kvalitní futbalisti ako Lukáš Tóth, Filip Serečin, Filip Kis. Tí takisto zapadli do tímovosti,“ pochvaľuje si držiteľ trénerskej Pro-licencie, ktorý má bohaté skúsenosti z pôsobenia v druholigovom Bardejova. Môže preto porovnávať.

„Podmienky nie sú prehnané, ale na štvrtú ligu výborné. Každý hráč má zmluvu a všetko, čo obsahuje, sa aj plní. Ja sa môžem naplno sústrediť na tréningový proces a vedenie mužstva v zápase. Niečo tu bolo nastavené a som veľmi rád, že to funguje,“ pochvaľuje si Kukulský.

Hoci počet obyvateľov sám o sebe vo futbale nerozhoduje, Stará Ľubovňa dominuje v súťaži aj v tomto smere. Ide o okresné mesto, v ktorom žije takmer 16-tisíc ľudí. Nasleduje dvanásť a pol tisícový Sabinov. Aj z tohto pohľadu je zrejmé, že klub by sa mal usilovať o pôsobenie vo vyššej súťaži.

„Stará Ľubovňa oslávi na budúci rok storočnicu futbalu. Bola by to čerešnička na torte, ak by sa nám podarilo oslavy vyšperkovať postupom,“ priznal Kukulský.

Tréner Jozef Kukulský.
Tréner Jozef Kukulský. (Autor: facebook MFK ADV St. Ľubovňa/S. Zálešová)

Najbližšie sa - v sobotu 3. septembra o 16.00 hod. - predstaví so svojim tímom v Raslaviciach. Pre skúseného kouča pôjde o zápas so špecifickým nádychom, v nedávnej minulosti viedol tím súpera. Hoci nie dlho – osem mesiacov.

„Rád sa vraciam na miesta, kde som pôsobil. Mám tam veľa známych, nikdy som za sebou nepálil mosty a nespravil nič také, aby som sa nemohol vrátiť. Na zápas v Raslaviciach sa teším,“ dodal Kukulský.

Tabuľka IV. ligy Východ

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
Stará Ľubovňa Redfox Football ClubStará Ľubovňa Redfox Football ClubStará Ľubovňa Redfox Football Club
30
21
3
6
85:30
66
V
V
V
P
V
2
MŠK Spišské PodhradieMŠK Spišské PodhradieMŠK Spišské Podhradie
30
20
5
5
70:26
65
V
V
V
V
V
3
MFK Spartak MedzevMFK Spartak MedzevMFK Spartak Medzev
30
21
1
8
76:45
64
V
V
P
V
V
4
TJ Mladosť KalšaTJ Mladosť KalšaTJ Mladosť Kalša
30
18
7
5
87:51
61
V
V
V
P
P
5
FK ČaňaFK ČaňaFK Čaňa
30
18
4
8
56:47
58
P
P
P
V
P
6
MFK Slovan SabinovMFK Slovan SabinovMFK Slovan Sabinov
30
17
4
9
56:32
55
V
P
V
R
P
7
TJ Sokol ĽuboticeTJ Sokol ĽuboticeTJ Sokol Ľubotice
30
17
2
11
69:51
53
V
P
V
P
V
8
FK KechnecFK KechnecFK Kechnec
30
16
3
11
77:48
51
P
V
P
V
P
9
MŠK SPARTAK MedzilaborceMŠK SPARTAK MedzilaborceMŠK SPARTAK Medzilaborce
30
14
3
13
61:46
45
V
P
V
P
V
10
FK GerlachovFK GerlachovFK Gerlachov
30
13
3
14
54:54
42
V
P
V
V
V
11
OŠK Pavlovce nad UhomOŠK Pavlovce nad UhomOŠK Pavlovce nad Uhom
30
10
2
18
52:70
32
P
V
P
V
V
12
OŠK RudňanyOŠK RudňanyOŠK Rudňany
30
10
2
18
48:68
32
P
V
P
P
V
13
OFK - SIM RaslaviceOFK - SIM RaslaviceOFK - SIM Raslavice
30
8
7
15
38:67
28
P
P
P
R
P
14
Futbalový klub Sobrance -SobraneckoFutbalový klub Sobrance -SobraneckoFutbalový klub Sobrance -Sobranecko
30
4
4
22
21:76
16
P
V
P
P
P
15
FC Pivovar Šariš Veľký ŠarišFC Pivovar Šariš Veľký ŠarišFC Pivovar Šariš Veľký Šariš
30
4
3
23
20:82
15
P
P
V
V
P
16
FK TATRA SokoľanyFK TATRA SokoľanyFK TATRA Sokoľany
30
1
3
26
12:89
6
P
P
P
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V súťaži dominujú futbalovo i veľkostne. Za necelý mesiac vyhrali osemkrát