Leeds zostúpil do druhej ligy, on si zahrá Ligu majstrov. Aaronson mieri na hosťovanie

Brenden Aaronson.
Brenden Aaronson. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. júl 2023 o 11:51

Brenden Aaronson si hosťovaním v Unione Berlín rozhodne polepší.

LEEDS. Americký futbalista Brenden Aaronson nebude musieť hrať v budúcej sezóne v druhej najvyššej anglickej súťaži, aj keď je kmeňový hráč klubu Leeds United, ktorý vypadol z Premier League.

Dvadsaťdvaročný stredopoliar totiž odchádza na ročné hosťovanie do nemeckého prvoligového klubu Union Berlín.

Aaronson odohral v uplynulom ročníku v drese Leeds United 36 zápasov v Premier League a celkovo 40 vo všetkých súťažiach, zaznamenal v nich jeden presný zásah.

Do Anglicka prestúpil v lete minulého roka z rakúskeho Red Bullu Salzburg za 25 miliónov libier. "Chceli by sme zaželať Brendenovi veľa šťastia počas jeho pôsobenia v Berlíne," uviedol Leeds v oficiálnom stanovisku.

Namiesto anglickej súťaže Championship bude hrať v nemeckej I. bundeslige a vyskúša si tiež skupinovú časť Ligy majstrov, do ktorej sa klub z hlavného mesta Nemecka premiérovo kvalifikoval.

Navyše, môže si zahrať aj proti bratovi Paxtenovi, ktorý pôsobí v Eintrachte Frankfurt.

Leeds United prišiel po zostupe z Premier League už o tretieho hráča, pred Aaronsonom odišiel Diego Llorente do talianskeho AS Rím a Robin Koch práve do Frankfurtu nad Mohanom.

O návrat medzi anglickú futbalovú elitu sa pokúsi s novým trénerom Danielom Farkem, ktorý v minulosti viedol v Anglicku Norwich City.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Leeds zostúpil do druhej ligy, on si zahrá Ligu majstrov. Aaronson mieri na hosťovanie