Holandsko
Holandsko
EURO 2024
21.06.2024, Skupina D
Red Bull Arena Lipsko
21:00
Francúzsko
Francúzsko

Spomenul si na zranenie poľského brankára. Rabiot verí, že Mbappé nastúpi aj v skupine

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|19. jún 2024 o 18:16

Tím ešte neoznámil, či do zápasu nastúpi.

BERLÍN. Spoluhráči Kyliana Mbappého dúfajú, že po pondelňajšej zlomenine nosa bude k dispozícii na piatkový zápas skupiny D EURO 2024 proti Holandsku.

Francúzsko neoznámilo, či bude ich kapitán k dispozícii na najbližší zápas na turnaji v Nemecku, ale francúzske médiá v utorok informovali, že je mimo hry.

Adrien Rabiot aj William Saliba však na stredajšej tlačovej konferencii zazneli optimisticky a nevzdali sa nádeje, že Mbappé by mohol hrať napriek zlomenine, ktorú utrpel v závere zápasu s Rakúskom (1:0) v Düsseldorfe.

"Dnes ráno som sa s ním stretol, bol na tom o niečo lepšie. Išiel si urobiť ďalšie vyšetrenia. Viac toho neviem. Ale keď som ho dnes ráno videl, bol na tom lepšie," povedal novinárom obranca Saliba.

Rabiot vyzdvihol príklad svojho spoluhráča z Juventusu Wojciecha Szczesného, poľského brankára, ktorý v apríli tiež utrpel zlomeninu nosa.

"Neviem presne, či je to rovnaké ako u Kyliana. Na druhý deň alebo o dva dni neskôr podstúpil operáciu a bol k dispozícii na nasledujúci zápas," pripomenul Rabiot.

"Preto keď mi povedali o Kylianovom zlomení nosa, v mojej hlave to nebolo také vážne, pretože som si povedal, že by mohol byť k dispozícii pomerne rýchlo."

Ak však Mbappé nestihne nastúpiť, Rabiot povedal, že Francúzsko si bude aj tak veriť vo svoje šance proti Holanďanom, ktorí v nedeľu vyhrali svoj úvodný zápas s Poľskom v Hamburgu.

"Samozrejme, je to veľmi dôležitý hráč a to bude mať nevyhnutne vplyv najmä na prípravu súperových tímov, ale máme výnimočnú skupinu," zdôraznil stredopoliar.

"Na lavičke máme viac než dosť prostriedkov, aby sme Kyliana nahradili. Mám úplnú dôveru v našu kvalitu na lavičke."

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Spomenul si na zranenie poľského brankára. Rabiot verí, že Mbappé nastúpi aj v skupine