Futbal: Hackeri zaútočili na oficiálnu stránku Afrického pohára

Oficiálna webová stránka Afrického pohára národov bola napdnutá hackermi.
Oficiálna webová stránka Afrického pohára národov bola napdnutá hackermi. (Autor: AFP)
TASR|31. jan 2008 o 07:11

Akkra 31. januára (TASR) - Oficiálna stránka futbalového kontinentálneho šampionátu Afriky sa v stredu stala obeťou marockých hackerov. Portál Afrického ...

Akkra 31. januára (TASR)- Oficiálna stránka futbalového kontinentálneho šampionátu Afriky sa v stredu stala obeťou marockých hackerov. Portál Afrického pohára národov www.ghanacan2008 sa údajne stal terčom pomsty fanúšikov reprezentačného družstva Maroka, ktoré sa v pondelok po prehre 0:2 s usporiadateľom turnaja Ghanou rozlúčili s turnajom.

Na stránke určenej pre všetkých fanúšikov, či novinárov sa objavil obrázok priaznivca "levov z Atlasu" s výrokom: "Za vaše sprosté rozhodovanie ste sa dočkali trestu od marockých hackerov. Je to zaslúžená pomsta za levov." Odkaz od internetových pirátov obsahoval aj nadávku v arabčine a osobný pozdrav osobe s menom Nada. Všetky podstránky portálu sa pritom nedali zobraziť.

Marockí hráči i fanúšikovia v pondelok ostro kritizovali rozhodcov za ich výkon v dueli s Ghanou, lebo podľa nich nadržiavali "čiernym hviezdam".

Organizačnému výboru potrvalo niekoľko hodín, kým sa mu podarilo problém odstrániť. "Je to veľmi smutné, lebo stránku používa mnoho ľudí pre dôležité informácie," vyhlásil mediálny zástupca Paa Kwesi Plange.

Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov