Jednému zašívali lakeť, druhý skončil s rozbitým nosom. Nováčik v súbojoch neuhol

Radosť futbalistov DAC Dunajská Streda - ilustračná fotografia.
Radosť futbalistov DAC Dunajská Streda - ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|2. aug 2021 o 01:00

András Schäfer strelil Liptovskému Mikulášu krásny gól.

DUNAJSKÁ STREDA. Slovan, DAC, Trnava, Žilina. Nováčik futbalovej Fortuna ligy Liptovský Mikuláš má pekelne náročný úvod súťaže.

Takto zabiť nováčika...

Zverenci trénera Mareka Petruša v prvom kole podali sympatický výkon proti Slovanu, no napokon mu podľahli 1:4.

Liptáci v úvode ďalšieho zápasu šokovali dunajskostredskú MOL Arénu, keď už v 1. minúte sa ujali vedenia gólom Andriča. Aj v tomto stretnutí však vyšli bodovo naprázdno. DAC otočil vývoj stretnutia a zvíťazil 3:1.

„Takto zabiť nováčika, ako zabili nás… Aj keď to bolo takto aj minulé roky, ale neviem, aký to je kľúč, že v prvých štyroch zápasoch hráme s najlepšou štvoricou ligy. Rátame s tým, že pre nás sa začne súťaž pravdepodobne až po štvrtom kole,“ povzdychol si tréner Tatrana.

Schäferov parádny gól

Víťazstvo DAC sa nerodilo ľahko. „Chceli sme dominovať, no inkasovali sme hneď z prvej šance. Toto sa už nesmie opakovať, stalo sa nám to aj v zápasoch s Partizanom,“ uviedol stredopoliar Dunajskostredčanov András Schäfer.

Bol to práve on, kto v nadstavenom čase prvého polčasu vyrovnal vydarenou strelou do šibenice. Za maďarskú reprezentáciu skóroval za posledné dva mesiace dvakrát, ale v slovenskej najvyššej súťaži zaznamenal prvý presný zásah.

Jeho strela pravačkou pripomínala zásahy bývalého útočníka žlto-modrých Erica Ramíreza, ktorý za podobný kúsok získal aj ocenenie Gól mesiaca.

Vraj ho to naučil práve strelec z Venezuely? „V skutočnosti ja som učil Ramíreza, len som túto strelu nechcel zatiaľ ukázať,“ nezaprel svoj zmysel pre humor Schäfer.

Gratulácia od Kalmára

„Ja som iný typ hráča ako Ramírez, a pravdepodobne nebudem dávať góly v každom stretnutí. Hoci, samozrejme, by som bol rád. Teším sa z prvého ligového gólu. Doteraz som hral na inom poste, teraz viac útočím,“ vysvetľoval maďarský reprezentant.

Cíti zodpovednosť, aby na ihrisku zastúpil svojho zraneného spoluhráča Zsolta Kalmára. Bol to práve Kalmár a ďalší bývalý hráč Dunajskostredčanov Máté Vida, ktorí Schäferovi zablahoželali ku gólu ako prví. „Aj keď ho nevideli, lebo sledovali Veľkú cenu Maďarska F1,“ dodal Schäfer.

Dunajská Streda - Liptovský Mikuláš 3:1 (1:1)

Góly: 45.+1 Schäfer, 58. Taiwo, 90.+4 Sharani - 1. Andrič

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Némethovi sa uľavilo

V druhom polčase za Dunajskú Stredu skóroval Taiwo a v nadstavenom čase i Sharani. Tréner Antal Németh tesne predtým upozorňoval striedajúceho Brahima Moumoua na zlé postavenie.

Tretí gól DAC sa zrodil práve z toho, že Moumou získal a podržal loptu a následne pekne vysunul Sharaniho.

21-ročný hráč z Ghany podobnú situáciu proti Partizanu Belehrad v predkole Európskej konferenčnej ligy nevyužil, tentoraz však šancu premenil s prehľadom.

Kým ostatní oslavovali, kouč Dunajskej Stredy si zakryl tvár do dlaní – až toto gesto prezradilo, aké napätie prežíval.

DAC po troch prehrách vyhral prvý zápas v sezóne.

Tvrdé súboje

Tréner Tatrana Marek Petruš uznal, že Dunajská Streda zvíťazila zaslúžene, hoci jeho mužstvo statočne bojovalo. Až do krvi. Pre zranenie nedohrali až štyria hráči hostí.

Richardovi Bartošovi zašívali lakeť, Michal Janec skončil po hlavičkovom súboji s rozbitým nosom a so zakrvavenou tvárou ho odviezli do nemocnice.

„Kristián Flak a Robin Hranáč zase nedohrali po šlapákoch na holennú kosť, respektíve na koleno. Nepáčilo sa mi, že v týchto súbojoch nebol potrestaný žiadny hráč,“ poznamenal Marek Petruš. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Jednému zašívali lakeť, druhý skončil s rozbitým nosom. Nováčik v súbojoch neuhol