Stretávka po troch dekádach. Kanonier z čias dvojnásobného postupu už tvrdo maká

Pred troma desaťročiami bol v Rimavskej Sobote futbalový ošiaľ.
Pred troma desaťročiami bol v Rimavskej Sobote futbalový ošiaľ. (Autor: Archív A. S. )
Titanilla Bőd|24. máj 2024 o 07:30

Exhibičný zápas je na programe 15. júna.

RIMAVSKÁ SOBOTA, BRATISLAVA. Pred takmer tromi dekádami postúpili za dva roky z tretej do prvej ligy.

Bývalí futbalisti vtedajšieho Slovana Rimavská Sobota sa v polovici júna stretnú v rámci exhibičného zápasu. 15. júna o 15.00 hodine na miestnom štadióne nastúpia proti Internacionálom Slovenska z Klubu ligových kanonierov.

Strojca myšlienky Anton Spišák pripravil aj krátke video, ktoré má navodiť atmosféru.

„Ústrižky z novín a tímové fotografie som mal doma, pomohol mi aj YouTube, kde som našiel dva naše zápasy v Slovenskom pohári proti Prešovu a Dunajskej Strede. Staré fotky mám aj od Jozefa Tokára,“ vysvetľoval bývalý obranca Rimavskej Soboty.

VIDEO: Hráči Rimavskej Soboty sa stretnú po 30 rokoch

Iba dvaja s otáznikom

Na zozname pozvaných hráčov figuruje viac ako tridsať mien. „Karol Kisel mladší a Imrich Miklós sú ešte s otáznikom, ale ostatní prisľúbili účasť,“ vravel Spišák.

Okrem hráčov, ktorí v sezóne 1994/95 postúpili z tretej ligy do druhej a o sezónu neskôr z druhej do prvej figurujú v „nominácii“ aj dvaja futbalisti, ktorí v tom čase nehrali ešte za Rimavskú Sobotu, no neskôr si na Gemeri zahrali ligu: Richard Koščo a Ľubomír Orabinec.

Zoznam pozvaných hráčov FC Slovan Rimavská Sobota

Ladislav Novák, Tomáš Lovasík, Július Nôta ml. – Peter Duchyňa, Roman Kaličiak, Radek Sasák, Ján Tršo, Anton Spišák, Gabriel Boroš, Ivan Lohyňa, Jozef Pisár, Vladimír Sýkora, Marián Borgoň, Dalibor Strmeň, Marcel Loj, Marcel Turňa, Róbert Rák, Jozef Sipos, Dušan Pišoja, Igor Havrila, Michal Doležel, Roman Kret, Karol Kisel ml., Ivan Ádám, Marek Hollý, Ľubomír Orabinec, Richard Koščo, Marek Liso, Zdeno Zboran, Igor Szkukálek, Imrich Miklós.

Tréner: Karol Kisel st.

„Prídu ako hostia, lebo niektorí zo starej partie už dávno nekopli do lopty a nastúpia len symbolicky na pár minút. Potrebovali sme aj chlapcov, ktorí zvládnu ešte nejakú minutáž,“ hovoril s úsmevom Spišák.

Bývalý brankár mužstva Július Nôta tragicky zomrel pred pred pätnástimi rokmi. Na podujatie dostal pozvanie jeho syn, v súčasnosti hráč Banskej Bystrice.

Zahrali si aj na turnaji

Na zápas sa teší aj niekdajší kanonier Rimavskej Soboty Jozef Pisár. „Bola to výborná partia, takže som rád, že sa znovu stretneme a zaspomíname si na pamätné zápasy,“ uviedol pre Sportnet 52-ročný útočník.

V dobe, keď Rimavská Sobota postupovala do najvyššej súťaže, bol najlepším strelcom tretej a potom aj druhej ligy.

Momentálne trénuje FK Jesenské, ktorý je lídrom VI. ligy D SsFZ.

S niektorými bývalými spoluhráčmi bol v pravidelnom kontakte, s inými sa uvidí znova takmer po troch desaťročiach.

„Často si píšem s Romanom Kaličiakom, som v kontakte s Peťom Duchyňom a Tonom Spišákom. Párkrát sme sa stretli aj s Daliborom Strmeňom,“ vravel Pisár.

Pred niekoľkými rokmi dokonca s niektorými z nich vytvoril mužstvo starých pánov. „Pozvali ma na turnaj do Kežmarku.

Vtedy sme si spolu zahrali s Romanom, Tonom, Peťom, bol tam s nami aj Marcel Tyčiak a Jano Tršo. Roky neoklamete, ale celkom nám to šlo, dostali sme sa do finále,“ usmieval sa Pisár.

Už dva týždne tvrdo trénuje, aby bol vo forme. „Chodím do posilňovne, bicyklujem, behám, teraz práve idem z tenisu… Trénujem aj spolu so zverencami v Jesenskom, možno makám viac než oni,“ vravel so smiechom niekdajší kanonier. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Stretávka po troch dekádach. Kanonier z čias dvojnásobného postupu už tvrdo maká