Dal víťazný gól proti slávnej Sampdorii. Do obľúbeného mesta sa vrátil ako kapitán

Ľubomír Orabinec.
Ľubomír Orabinec. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|13. okt 2022 o 07:40

Ľubomír Orabinec strávil v Rimavskej Sobote výborné obdobie.

V exhibičnom zápase mal kapitánsku pásku. Nastúpil v drese Internacionálov Slovenska pri príležitosti otvorenia vynoveného ihriska s umelou trávou v Rimavskej Sobote. Niektorí mu navrhovali, aby si v polčase obliekol dres domácich, svojho času totiž ĽUBOMÍR ORABINEC pôsobil aj v drese Taurisu.

Keď sa v slávnostnom príhovore spomínali zlaté časy rimavskosobotského futbalu a zápas proti Sampdorii Janov, šéf Klubu ligových kanonierov Tomáš Medveď sa opýtal: „Kto dal gól?“

„Orabinec,“ znela pohotová odpoveď z radov fanúšikov.

Počas svojej kariéry pôsobil Ľubomír Orabinec v Rožňave, v Lokomotíve Košice, v Rimavskej Sobote, v Petržalke, či v Šoproni. Na Gemeri zažil sezónu 1997/98, keď Tauris skončil na šiestom mieste tabuľky a vďaka tomu sa mohol predstaviť v Intertoto Cup.

V prvom kole vyradil severoírsky Omagh Town a v druhom narazil na slávnu Sampdoriu Janov. Zverenci Františka Vaša vonku prehrali 0:2, no doma súpera zvučného mena zdolali 1:0.

48-ročný pravý obranca aj v exhibičnom stretnutí ukázal, že centrovať stále vie. Aj jeho zásluhou napokon Internacionáli vyhrali 7:2. Po stretnutí Ľubomír Orabinec odpovedal aj na niekoľko otázok Sportnetu.

Pred 24 rokmi ste dali gól slávnej Sampdorii Janov, vďaka čomu Rimavská Sobota vyhrala doma 1:0. Na postup to síce po prehre 0:2 v Janove nestačilo, no ten gól vošiel do histórie. Ako naň spomínate?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dal víťazný gól proti slávnej Sampdorii. Do obľúbeného mesta sa vrátil ako kapitán