Bez jazykovej bariéry. Dunajská Streda získala maďarského reprezentanta

Regö Szanthó (vpravo).
Regö Szanthó (vpravo). (Autor: dac1904.sk)
SITA|22. feb 2022 o 14:38

Regö Szanthó prišiel z Ferencávrosu.

BRATISLAVA. Slovenský fortunaligový futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda získal na hosťovanie do konca nasledujúcej sezóny maďarského stredopoliara z reprezentačného do 21 rokov.

Regö Szanthó prišiel na Žitný ostrov z Ferencávrosu Budapešť a účastník najvyššej slovenskej súťaže získal aj opciu na jeho prestup. Informuje o tom oficiálny web FC DAC.

Dvadsaťjedenročný rodák z Györu (nar. 22. novembra 2000) a za miestny ETO FC medzi dospelými odohral spolu 59 druholigových duelov, strelil v nich desať gólov.

Za A-tím Ferencvárosu absolvoval jediný štart ešte v ročníku 2020/2021.

"Som veľmi rád, že sa podarilo zrealizovať tento transfer a dostávam príležitosť pôsobiť v Dunajskej Strede. DAC má dobré mužstvo, o čom sme sa presvedčili aj nedávno vo vzájomnom prípravnom stretnutí, v ktorom vyhral nad Ferencvárosom.

Rád by som sa prebojoval do základnej zostavy a zahral si aj na európskej pohárovej scéne. Viem, že prichádzam do prostredia, kde nebudem mať jazykovú bariéru a kde fanúšikovia majú radi svojich hráčov,“ povedal mladík podľa webu DAC.

"Regö je jedným z tých talentovaných maďarských futbalistov, ktorých podrobne sledujeme. Od leta sme boli v kontakte s Ferencvárosom a hľadali riešenie.

Sme veľmi radi, že sa nám v posledných hodinách zimného prestupového obdobia podarilo nájsť spôsob a získali sme ho na najbližší rok a pol s možnosťou trvalého kontraktu.

Myslím si, že je to výborné riešenie pre všetky zainteresované strany, pričom DAC získal veľmi motivovaného hráča, ktorý sa chce ukázať.

Regö má kvality, vďaka ktorým je jedným z najtalentovanejších mladých hráčov NBI a zaujímalo sa o neho viacero klubov z Európy,“ vyhlásil športový riaditeľ DAC Jan Van Daele.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Bez jazykovej bariéry. Dunajská Streda získala maďarského reprezentanta