Futbal: Čontofalský zostáva v Zenite Petrohrad

Kamil Čontofalský v drese slovenskej reprezentácie v zápase proti Česku.
Kamil Čontofalský v drese slovenskej reprezentácie v zápase proti Česku. (Autor: SITA, AP)
SITA|17. dec 2007 o 16:30

PETROHRAD 17. decembra (SITA) - Slovenský futbalový brankár Kamil Čontofalský napokon zostáva v Zenite Petrohrad. Problém so zmestením sa do zostavy úradujúceho ruského futbalového majstra, ktorý vyplýva ...

PETROHRAD 17. decembra (SITA) - Slovenský futbalový brankár Kamil Čontofalský napokon zostáva v Zenite Petrohrad. Problém so zmestením sa do zostavy úradujúceho ruského futbalového majstra, ktorý vyplýva popri prirodzenej konkurencii aj z inštancie povinného kontingentu domácich hráčov, 29-ročný Košičan údajne vyrieši získaním občianstva už v najbližšej dobe. Podľa ruskej verzie Eurosportu s tým vyrukovala rozhlasová stanica od Nevy Radio Rossii. V pondelok sa pridali noviny Sovetskij Sport. Takouto úlohou sa už majú zaoberať právnici "Pitera", ktorý stále bojuje o účasť v jarnej šestnásťfinálovej fáze Pohára UEFA, hoci účinkovanie v kalendárnom roku 2007 sa pre mužstvo už skončilo.

"Čontofalský má s nami platnú zmluvu a obe strany hodlajú pokračovať v jej plnení," citoval ruský denník Sport Ekspress prezidenta Zenitu Sergeja Fursenka. Taliansky portál Tutto Mercato dodáva, že takémuto rozhodnutiu slovenského reprezentanta predchádzala jeho debata s holandským koučom Dickom Advocaatom. Čontofalský vlani v auguste súhlasil s pokračovaním pôsobenia na štadióne Petrovskij do konca sezóny 2009. V Rusku sa liga hrá systémom jar - jeseň.

Začiatkom decembra ešte pri panujúcej nejasnej situácii okolo Čontofalského športovej budúcnosti športový riaditeľ "sino-belo-golubych" Konstantin Sarsanija pre web Sportbox povedal, že cena tohto gólmana na trhu by sa mohla vyšplhať na 4 milióny eur. Pre server Fontanka Sarsanija priznal ponuky od anglických či nemeckých tímov stredného kalibru a povedal: "Ak nás Kamil požiada o uvoľnenie, nebudeme mu stavať prekážky."

Noviny Sport deň za dnem pri analýze roka 2007 upozornili na to, že Čontofalského administratívny limit spočívajúci v cudzineckom štatúte nie je jediným problémom. Konkurent medzi troma žrďami Viačeslav Malafejev je protežovaný domácou federáciou ako reprezentant najmä pred ME 2008 a - navyše - ako Petrohradčan údajne viac vyhovuje aj sponzorovi Zenitu, plynárenskému gigantu Gazprom, hlási Sport deň za dnem a dodáva: "Sami hráči pritom priznávali, že s Kamilom v bránke sa cítia istejšie."


Nachádzate sa tu:
Domov