Prešov krstil Ličartovce, Petržalke vylúčili trénerov. Piroska: Lepšie než nuda

Štadión v Ličartovciach sa odel do zeleno-bielych prešovských farieb.
Štadión v Ličartovciach sa odel do zeleno-bielych prešovských farieb. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|14. aug 2022 o 08:00

Atmosféra bola výborná, zhodli sa aktéri.

LIČARTOVCE. V piatom kole sa konečne dočkali. Futbalisti Prešova nastúpili prvýkrát od návratu na druholigovú scénu v ich dočasnom domove v Ličartovciach.

Na zveľadení štadióna, ktorý si pamätá úspešné druholigové časy, ale v posledných rokoch chátral, sa v uplynulých týždňoch intenzívne pracovalo. Na natieraní plota, výmene sedačiek i ďalších činnostiach sa podieľali aj fanúšikovia klubu.

Úvodný duel proti Petržalke prilákal v sobotu podvečer do Ličartoviec štvorcifenú kulisu. Tisícka divákov videla rušný priebeh, s obratom skóre, jedenástimi žltými a dvoma červenými kartami. Paradoxne, ani jedna z nich nepatrila hráčom.

Haspra: Nikoho som neurazil

Petržalčania šli do vedenia v 14. minúte, zásluhou presného voleja Harbu. Vzápätí mohli pridať druhý gól. Domáci vyrovnali po polhodine, hlavou sa po centri Dolného presadil Andrič.

V druhom polčase Prešovčania ovládli hru a gól visel na vlásku. Dlho však neprichádzal. Rozhodnutie napokon priniesla horúca 80. minúta. 

Po centri do šestnástky minul loptu v jasnej pozícii hosťujúci Pittner, tá prešla až k Horváthovi, a ten nekompromisne skóroval.

Situácia vyvolala vášne na petržalskej striedačke, ktoré hlavný rozhodca Dohál nekompromisne trestal. Trénerovi Petržalky Jánovi Hasprovi i jeho asistentovi Ivanovi Minčičovi ukázal červenú a masérovi tímu Viliamovi Kalmanovi žltú kartu.

„Vstúpil som do ihriska, lebo som videl, že asistent rozhodcu zdvihol zastávku. Aj som mu to povedal. Nič iné som nespravil, nikoho som neurazil a nebolo tam nič konfrontačné. Kolega-asistent? To neviem, čo sa tam dialo,“ vravel Haspra, keď sme ho vyhľadali pri klubovom autobuse.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prešov krstil Ličartovce, Petržalke vylúčili trénerov. Piroska: Lepšie než nuda