MS do 18 rokov si kvôli role neužil. Dej počká, či sa na drafte pomýlia a vyberú si ho

František Dej si ako 17-ročný zahral na MS do 18 aj 20 rokov.

0
František Dej.
František Dej. (Autor: Jakub Homoľa)

Hokejový útočník FRANTIŠEK DEJ má za sebou úspešný ročník. Medzi mužmi v Modrých Krídlach pravidelne bodoval a zahral si aj za Slovan. Popritom stihol MS do 20 aj 18 rokov.

„Z osobného hľadiska som mal v tíme defenzívnu rolu. Hral som pre tím, ale povedzme, že som si to až tak neužil, ako keby som mal inú rolu,“ hovoril o turnaji mladíkov, kde si z dôvodu suspendovania nezahral v zápase o bronz proti Kanade.

V rozhovore prezradil, ktorý tím z NHL o neho prejavil najväčší záujem aj to, že v budúcej sezóne zrejme zmení klub.

Prevažnú časť uplynulej sezóny ste strávili v Modrých Krídlach, kde ste mali v 24 zápasoch solídnu bilanciu 21 bodov. Ako hodnotíte tento ročník?

Stiahnite si unikátnu e-knihu Draft 2023

V tomto texte nájdete aj unikátnu e-knihu Draft 2023 a v nej vyše 100 analytických profilov talentov pred draftom, výnimočné príbehy Samuela Honzeka a Adama Gajana, profil Dalibora Dvorského, 18 rozhovorov, preddraftové rebríčky a mnoho ďalšieho. E-knihu majú k dispozícii všetci predplatitelia Sportnetu.

E-knihu k dispozícii na stiahnutie nájdete na konci článku.

Ten rok bol sám o sebe dobrý tým, že sa mi podarilo dostať sa na MS do 20 rokov aj na MS do 18 rokov. Sezóna začala ligou majstrov v Slovane. Hodnotím ju pozitívne.

Čomu pripisujete to, že v ste Modrých Krídlach boli tak produktívny?

Boli sme dobrý tím, bol som tam už druhý rok. Poznal som to zázemie, predsa len, som Slovanista v podstate od malička. Sadli mi spoluhráči a padalo to tam. Som za to rád. 

Šesť zápasov ste odohrali aj za A-tím Slovana Bratislava v extralige. Aké to bolo?

Bol to super zážitok, prísť medzi starých a skúsených hráčov. Užil som si to naplno, bola to veľmi dobrá skúsenosť.

Sledujte draft naživo na Sportnete

Aj tento rok vám Sportnet ponúkne živé draftové štúdio, ktorého moderátorom bude redaktor Šimon Čop a jeho hosťami budú skauti Samuel Tirpák a Jakub Hromada. Jeho súčasťou budú okamžité detailné analýzy, dozviete sa zaujímavosti o draftovaných hráčoch či zo zákulisia samotného draftu. Budete môcť sledovať prvé kolo (29. 6. od 1.00 SELČ) aj zvyšok draftu (29. 6. od 17.00 SELČ).

Ako sa vám hrá medzi mužmi?

Pre mňa to je skoro tretí rok po sebe v SHL. Je to super skúsenosť, sú ťažkí a silní, ale s tým nemám problém, keďže som vysoký a ťažký. Mužská liga mi naozaj vyhovuje.

Ako 17-ročný ste si zahrali na MS do 20 rokov. Vaše meno vo finálnej nominácii mnohých prekvapilo. Čomu pripisujete to, že ste sa tam prebojovali?

Mňa samotného prekvapila už aj samotná pozvánka do širšej nominácie na prípravný kemp vo Zvolene. Po nejakej komunikácii s trénermi som zistil, že mám šancu naozaj sa na tie majstrovstvá dostať, ale mám zamakať a ukázať, že na to mám. Urobil som pre to všetko a podarilo sa mi. Som za to veľmi rád.


Samuel Grega pochádza z liptovskej dediny Hybe. Študuje žurnalistiku v Anglicku. Zo športov najradšej sleduje hokej, hlavne NHL, kde ho okrem samotných zápasov fascinujú aj pokročilé štatistiky. V Sportnete je súčasťou blogu Oh My Hockey, kde píše o najlepšej hokejovej lige sveta. Rád číta, moderuje, rekreačne športuje a hrá na hudobných nástrojoch.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Príbehy hokejových nádejí»MS do 18 rokov si kvôli role neužil. Dej počká, či sa na drafte pomýlia a vyberú si ho