Hudba panamského obrancu naladila celý tím. DAC prvý raz na jar vyhral

Zsolt Kalmár (v strede) sa vrátil do základnej zostavy DAC po menšom zranení.
Zsolt Kalmár (v strede) sa vrátil do základnej zostavy DAC po menšom zranení. (Zdroj: TASR, Autor: Edmund Örzsik)
Titanilla Bőd|27. feb 2021 o 20:30

Tréner Storck čaká od svojich zverencov viac.

DUNAJSKÁ STREDA. Jeho hlavnou úlohou je gólom zabraňovať. Ako každý obranca, aj on dobre pozná trpkosť po vlastnom góle.

V tejto sezóne už dvakrát trafil do nesprávnej bránky. Raz takto nechcene pomohol Žiline, neskôr Slovanu.

Tentoraz Dominik Kružliak v zápase proti Michalovciam poslal loptu do bránky súpera. Pre obrancu Dunajskej Stredy to bol prvý presný zásah v MOL Aréne a celkovo druhý ligový v drese DAC.

Jeho tím napokon zdolal Michalovce 2:1.

„Možno sme nehrali až tak dobre, súper hlboko bránil, ťažko sme sa dostávali do šancí,“ uznal po stretnutí Kružliak.

Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v tomto kalendárnom roku prvý raz. Tréner Bernd Storck mohol byť spokojný s výsledkom, no po zápase bol nezvyčajne kritický.

„Je super, že sme vyhrali, ale pri takom počte šancí a držaní lopty čakám od tímu viac,“ uviedol nemecký kouč.

Kalmár sa nepresadil

Vraj si všimol už pri rozcvičke, že jeho mužstvo nie je v ideálnom rozpoložení. Pritom najvernejší fanúšikovia znovu prišli pred akadémiu vyprevádzať klubový autobus a za plotmi štadióna vybuchlo pred zápasom aj niekoľko dymovníc.

Od tradičnej futbalovej atmosféry je to ale stále príliš ďaleko.

„Sme radi, že fanúšikovia stoja pri nás. Veľmi nám chýbajú. Myslím si, že zápasy by mali vyššie tempo, keby sme hrali pred plným hľadiskom,“ povedal kapitán mužstva Zsolt Kalmár.

Do základnej zostavy sa vrátil po menšom svalovom zranení, ktorý utrpel v Trenčíne. Je v hre o titul kráľa strelcov, ale proti Michalovciam sa nepresadil.

„Dnes som nemal vyloženú šancu, hostia bránili systémom 6-3-1. Ťažko sme medzi nimi našli nejaké medzery. Aj tak sme však dokázali vyhrať, čo sa nám v minulosti nie vždy podarilo,“ zdôraznil Kalmár.

Druhý gól domácich pridal striedajúci Yhoan Andzouana. Hostia v úplnom závere už len korigovali výsledok po pokutovom kope Igora Žofčáka. 

Dominik Kružliak (vpravo) dal svoj druhý ligový gól za Dunajskú Stredu.
Dominik Kružliak (vpravo) dal svoj druhý ligový gól za Dunajskú Stredu. (Zdroj: TASR)

Storck chce stále viac

V poslednom kole základnej časti je na programe derby Slovan Bratislava – Dunajská Streda. Belasí majú momentálne pred DAC štvorbodový náskok, ale v nedeľu ich ešte čaká stretnutie so Sereďou.

„Možno takto budú trošku pod tlakom. Ich zápas, samozrejme, budeme sledovať. Už sa tešíme na derby, bude to pre nás také finále. Ideme do Bratislavy vyhrať,“ vyhlásil sebavedomo Kalmár.

Tréner Storck však dobre vidí, v čom sa musí jeho tím zlepšiť.

„Mal som pocit, akoby si hráči zápas neužívali. Chcem od nich vidieť viac gólov, viac finálnych prihrávok, viac vbehnutí do šestnástky, viac rozvahy,“ podčiarkol Storck.

Davis sa vracia

Na posledných dvadsať minút proti Michalovciam nastúpil aj Eric Davis. Panamský ľavý obranca len pred ôsmimi týždňami absolvoval operáciu kolena.

„Pre tím znamená veľmi veľa, že sa vrátil. Videl som, už keď nastúpil do autobusu s tou svojou typickou hudbou, že atmosféra bola úplne iná,“ poznamenal Storck.

Dvadsaťdeväťročný obranca je najstarším hráčom Dunajskej Stredy, no srší z neho energia. Na sociálnej sieti sa prezentuje fotkami akoby z módnych magazínov i tanečnými kreáciami.

Jeho heslom je reziliencia. Pojem známy z psychológie znamená odolnosť v záťažových situáciách.

„Fyzické testy ukázali, že ešte nie je v takej forme, ako pred operáciou, ale to je normálne. Som rád, že sa pomaly vracia, lebo jeho kreativita na ľavej strane nám chýba,“ uviedol Storck.

Pomôcť môže i náhodný gól

Tréner Michaloviec Jozef Majoroš má úplne iné starosti. Jeho mužstvo získalo na jar len jeden bod a kleslo na posledné miesto tabuľky.

„Keď som tu, tak zatiaľ mám dôveru vedenia,“ reagoval Majoroš na otázku, či sa neobáva o svoje miesto. „Tlak je normálna vec,“ dodal.

Michalovce v prvých dvoch jarných zápasoch stratili body s priamymi konkurentmi zo spodnej časti tabuľky. Remizovali s Pohroním a doma podľahli Seredi.

Pred začiatkom jarnej časti ešte snívali o hornej šestke, namiesto toho budú bojovať o záchranu.

„V defenzíve to celkom funguje, problémy máme v ofenzívnej časti. Potrebujeme sa chytiť, možno nám postačí nejaký náhodný gól,“ uzavrel michalovský kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Hudba panamského obrancu naladila celý tím. DAC prvý raz na jar vyhral