Je to oficiálne! Hamilton podpísal s tímom Ferrari viacročný kontrakt

Pretekár tímu Ferrari Charles Leclerc strieka šampanské na Lewisa Hamiltona.
Fotogaléria (35)
Pretekár tímu Ferrari Charles Leclerc strieka šampanské na Lewisa Hamiltona. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. feb 2024 o 15:44 (aktualizované 1. feb 2024 o 20:05)

Lewis Hamilton získal sedem titulov majstra sveta F1.

BRATISLAVA. Sedemnásobný šampión formuly 1 Lewis Hamilton opustí po sezóne 2024 Mercedes. Informáciu najskôr potvrdila televízia Sky Sports, najnovšie aj jeho tím.

"Cesty tímu Mercedes-AMG PETRONAS F1 a Lewisa Hamiltona sa rozídu na konci sezóny 2024. Lewis aktivoval klauzulu v zmluve, ktorá bola platná od vlaňajšieho augusta a táto sezóna bude preto jeho poslednou za strieborné šípy," písalo sa vyhlásení.

"Pokiaľ ide o dvojicu tím-jazdec, náš vzťah s Lewisom sa stal najúspešnejším, aký šport kedy zažil, a to je niečo, na čo sa môžeme s hrdosťou pozerať," citoval web Mercedesu slová šéfa tímu Tota Wolffa.

"Lewis bude vždy dôležitá súčasť histórie motoristického športu v Mercedese. Vedeli sme však, že naša spolupráca raz príde k prirodzenému koncu.

Prijímame Lewisovo rozhodnutie hľadať novú výzvu, zatiaľ čo naše príležitosti v budúcnosti vyzerajú vzrušujúco. Zatiaľ však máme pred sebou ešte jednu sezónu a sústredíme sa len na pretekanie, aby sme dosiahli úspešný rok 2024,” zakončil.

Svoj kariérny krok vysvetlil aj samotný Hamilton:

"Prežil som s týmto tímom úžasných 11 rokov a som hrdý na to, čo sme spolu dosiahli. Mercedes je súčasťou môjho života od mojich trinástich rokov.

Je to miesto, kde som vyrástol, takže rozhodnutie odísť bolo jedným z najťažších rozhodnutí, aké som kedy musel urobiť. Ale je ten správny čas, aby som urobil tento krok a som nadšený z toho, že ma čaká nová výzva.

Budem navždy vďačný za neuveriteľnú podporu, najmä Totovi za jeho priateľstvo a vedenie. Pripomínam, že chceme spoločne skončiť vysoko.

Som stopercentne odhodlaný podať čo najlepší výkon a spraviť z môjho posledného roka so striebornými šípmi sezónu, na ktorú budem spomínať."

Zároveň boli potvrdené informácie televízie Sky Sports o tom, že 39-ročný britský jazdec bude od roku 2025 jazdiť za Scuderiu Ferrari.

"Môžeme potvrdiť, že Lewis Hamilton odíde v roku 2025 do Ferrari," uviedla reportérka Rachel Brookesová spred továrne Mercedesu v Brackley.

Fotogaléria Lewisa Hamiltona počas jeho pôsobenia v seriáli F1

O niekoľko hodín neskôr to potvrdil aj tím z Maranella.

"Scuderia Ferrari s potešením oznamuje, že Lewis Hamilton sa v roku 2025 stane členom tímu na základe viacročnej zmluvy."

Už skôr mala televízia Sky Sports dôveryhodné informácie o tomto prestupe.

"Prostredníctvom oficiálnych kanálov som bol v kontakte s oboma tímami. Viaceré vysokopostavené zdroje mi uviedli, že došlo k dohode. Som si absolútne istý, že sa tak stane," referoval doobeda novinár Craig Slater.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Je to oficiálne! Hamilton podpísal s tímom Ferrari viacročný kontrakt