Folkmarčania sú zo Spišiakov vo štvrtej lige najlepší

Najlepší po jeseni. Folkmarčania v jeseni hrali pohodový futbal, čo sa odzrkadlilo vo výbornom tabuľkovom postavení. Do jarnej odvety štartujú zo štvrtej priečky.
Najlepší po jeseni. Folkmarčania v jeseni hrali pohodový futbal, čo sa odzrkadlilo vo výbornom tabuľkovom postavení. Do jarnej odvety štartujú zo štvrtej priečky. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|6. feb 2016 o 00:00

V zime ich trápi jedine odchod Serbina. Dobrá futbalová partia ostáva ďalej pokope.

V. FOLKMAR. Z piatich účastníkov 4. ligy Juh sú po jeseni najlepší futbalisti Veľkého Folkmara.

Zimujú na štvrtom mieste a v tesnom závese sú Krompašania a Mária Huta.

Po jeseni spokojnosť

Zo šestnástich majstrákov na jeseň prehrali Folkmarčania len štyri a dvakrát remizovali. Vyhrali až desať zápasov a v tabuľke sú hneď za silnou trojkou Veľký Horeš – Kalša – Medzev.

„Na jar bude naša štvrtoligová situácia trošku zvláštna. Veľký Horeš je na čele s dostatočným bodovým náskokom. Už na postup ísť nemôžeme, ale v tabuľke by sme chceli ísť vyššie. Celkovo je s jesenným účinkovaním maximálna spokojnosť,“ povedal predseda klubu FK Slovan Veľký Folkmar Imrich Papcun.

Minimum odchodov

Pod výborné výsledky Veľkého Folkmara sa najviac podpisuje jeden dôležitý faktor – výborná futbalová partia.

Skúsení borci vedení šikovným trénerom Radekom Sasákom sa naozaj bavia futbalom. Domáce zápasy v útulnom futbalovom stánku sú veľkým športovo-spoločenským sviatkom.

A vonku v jeseni boli opäť postrachom domácich tímov.

„Zimnú prípravu sme odštartovali 6. januára a po mesiaci nás v sobotu čaká prvý prípravný zápas s Čaňou. Veľa zmien a udalostí sa v našom mužstve neudialo. Naďalej trénerom ostáva Radek Sasák. Azda jedinou vážnejšou zmenou je, že chce odísť Peter Serbin a polročnú pauzu si chce dať Robo Lukáč. Po operácii kolena je Miroslav Sovič už v poriadku a na jar by mal hrať. Máme rozpracované nejaké prestupy. V pláne sú dve – tri posily, ale k tomu je ešte skoro niečo konkrétne povedať,“ dodal predseda folkmarskeho futbalu I. Papcun.

Štart do jarnej odvety má Veľký Folkmar náročný. Hneď v prvom jarnom kole hostí doma 13. marca tabuľkového suseda tretí Medzev.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Folkmarčania sú zo Spišiakov vo štvrtej lige najlepší