Filip Kiss: Holanďania boli zdolateľní

(Autor: SITA)
SITA|16. okt 2012 o 10:26

Zodpovedný prístup hráčov v zápasoch s Holandskom pochválil aj tréner dvadsaťjednotky Galád.

BRATISLAVA. Napriek tomu, že slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov nestrelili v dvojzápasovej baráži o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Izraela proti holandským rovesníkom ani gól, predviedli výkony na hranici svojich možností.

Zverenci Ivana Galáda prehrali dvakrát 0:2, najskôr minulý týždeň v Senci a potom aj v pondelok v Rotterdame.

V oboch dueloch najmä v prvých polčasoch zdatne držali krok s favorizovaným súperom a utvorili si dostatok príležitostí na skórovanie. V koncovke však zlyhali a v tom bol najväčší rozdiel medzi nimi a "mladými oranjes".

Holandsko - Slovensko 2:0

S favoritom držali krok

Mak a spol. dokázali, že môžu konkurovať aj špičkových európskym tímom v tejto vekovej kategórii, veď v závere skupinovej fázy kvalifikácie zdolali doma Francúzov 2:1 a výkon v dvojstretnutí s Holanďanmi možno označiť za kvalitný.

"V prvom polčase sme s Holanďanmi držali krok, nemáme sa za čo hanbiť. Žiaľ, proti takémuto súperovi, akým je Holandsko, musíme vydržať vo vynikajúcom tempe celý zápas. Mne osobne dala táto baráž veľa skúseností. Hral som proti vynikajúcemu súperovi. Dúfam, že dostanem šancu aj v ďalšom kvalifikačnom cykle," vyhlásil po pondelkovom meraní síl útočník anglického Wiganu Athletic Filip Oršula.

Zodpovedný prístup svojich zverencov pochválil aj tréner slovenskej "dvadsaťjednotky" Galád. "Z našej strany to bol výborný prvý polčas, v ktorom sme chceli zaskočiť súpera. Aj sa nám to podarilo, hrali sme veľmi aktívne. Žiaľ, zobralo nám to veľa síl a v druhom dejstve už dominoval svojou kvalitou súper. Zostali sme len krok od finále, od veľkého európskeho turnaja, ale urobili sme dobré meno Slovensku," zhodnotil 49-ročný kouč.

Ivan Galád vidí pozitívne budúcnosť slovenského futbalu a myslí si, že jeho zverenci z tohto kvalifikačného cyklu ešte budú úspešní.

"Naši hráči ukázali veľmi veľkú túžbu. Keď budeme ďalej s hráčmi takto pracovať, môžeme dosiahnuť aj veľké úspechy. Pre mňa je česť, že som mohol viesť týchto chlapcov. Musíme stavať na tom, čo sme predviedli v oboch dueloch v prvých polčasoch, aby sme to v budúcnosti vydržali hrať celých 90 minút," uzavrel bývalý kormidelník Trenčína či Nitry.

Zraniteľný súper

Na kontinentálnom šampionáte v Izraeli sa teda predstavia Holanďania, ktorí vyťažili z minima maximum. V Senci počas prvého polčasu jednoznačne ťahali za kratší koniec a šťastie pri nich stálo v niekoľkých prípadoch aj v pondelkovej odvete.

"Bolo to veľmi podobné ako v tom prvom zápase. Podali sme celkom dobrý výkon, aj keď to mohlo byť ešte lepšie. Myslím si, že Holanďania boli zdolateľní a je veľmi veľká škoda, že sme to nevyužili," smútil kapitán SR "21", stredopoliar anglického klubu Cardiff City Filip Kiss.

Zvyšných šesť účastníkov ME 2013 (Izrael má ako usporiadateľ turnaja automaticky zabezpečenú účasť, pozn.) bude známych v utorok 16. októbra, keď sa uskutoční šesť odvetných duelov baráže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Filip Kiss: Holanďania boli zdolateľní