Fergusona nahnevala Rooneyho olympijská nominácia

TASR|22. apr 2012 o 10:15

Futbalový turnaj na olympiáde vyvrcholí len týždeň pred začiatkom nového ročníka Premier League.

LONDÝN. Trénera futbalistov Manchestru United Alexa Fergusona nahnevalo zaradenie útočníka Waynea Rooneyho na súpisku tímu Veľkej Británie, ktorý sa predstaví na OH 2012 v Londýne. Všeobecne sa totiž očakáva, že Rooney pocestuje napriek dvojzápasovému dištancu s anglickou reprezentáciou na EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine.

Futbaloví predstavitelia sa dohodli, že každý hráč, ktorý sa predstaví na európskom šampionáte v júni, nebude hrať na olympiáde. Rooney si však v prvých dvoch dueloch skupinovej fázy pre trest nezahrá.

"Je to vážne. Hovoríme tu o začiatku sezóny. Celé je to smiešne," uviedol Sir Alex. Toho rozčúlil aj fakt, že až 10 hráčov United je na širšej 80-člennej súpiske dočasného kormidelníka Albiónu Stuarta Pearcea pred nomináciou na EURO.

Futbalový turnaj na olympiáde vyvrcholí len týždeň pred začiatkom nového ročníka Premier League. Do olympijského výberu môžu byť nominovaní až traja hráči starší ako 23 rokov. Medzi nimi by pravdepodobne nemal chýbať stredopoliar "červených diablov" Ryan Giggs z Walesu a hviezda Los Angeles Galaxy David Beckham.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Fergusona nahnevala Rooneyho olympijská nominácia