Favoriti nesklamali, postúpil Juventus aj PSG

Jonas z Valencie (vľavo) a Christophe Jallet z PSG.
Jonas z Valencie (vľavo) a Christophe Jallet z PSG. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. mar 2013 o 20:11

Juventus Turín zvíťazil v oboch osemfinálových stretnutiach nad Celticom Glasgow.

BRATISLAVA. Tím z francúzskej metropoly remizoval v osemfinálovej odvete s FC Valenciou 1:1. V prvom stretnutí na štadióne Mestalla vyhral 2:1 a kvalifikoval sa tak do ďalšej fázy.

Juventus Turín zvíťazil v oboch osemfinálových stretnutiach nad Celticom Glasgow, v Škótsku 3:0 a v stredajšej domácej odvete 2:0.

Vlažný futbal v Paríži

V Parku Princov najmä v prvom polčase dominovala taktika a hra medzi šestnástkami. Valencia potrebovala dať dva góly, ale v ofenzíve pôsobila bezzubo, chýbal jej moment prekvapenia. V prvom polčase sa tak do náznaku šance dostal len Roberto Soldado, ale s jeho prízemnou strelou si brankár Salvatore Sirigu poradil.

Paríž hral bez dištancovaného Zlatana Ibrahimoviča a dlho potvrdzoval, že nie náhodou inkasoval v tejto sezóne Ligy majstrov len štyri góly.

Po zmene strán Brazílčan Jonas napriahol spoza šestnástky a strelou k žrdi skóroval - 0:1. Domáci sa vrhli do ofenzívy a po rýchlom brejku a odvážnom prieniku Kevina Gameira vyrovnal na dvakrát Ezequiel Lavezzi - 1:1. V ďalších minútach sa už skóre nezmenilo.

Juventus so skóre 5:0

Na štadióne Juventusu sa dlho nič zaujímavé nedialo. Až prišla 24. minúta Andrea Barzagli preskočil Garyho Hoopera, prihral na Fabia Quagliarellu, ktorého prudkú strelu Fraser Forster dokázal vyraziť len pred seba a Alessandro Matri zblízka skóroval - 1:0.

Hostia mohli vyrovnať o štyri minúty, keď strelu Krisa Commonsa spoza šestnástky tečoval Hooper, ale brankár Ginaluigi Buffon bravúrne vyrazil loptu z protipohybu.

Celtic mohol skórovať v 35. minúte, ale na gólovú prihrávku Giorgosa Samarasa nabiehajúci Hooper na bránkovej čiare loptu nestihol.

V 65. minúte si na kolmicu za obranu nabehol Arturo Vidal, loptu prihral voľnému Quagliarellovi a ten dal do prázdnej bránky - 2:0. Pre Quagliarellu je to štvrtý presný zásah v piatom stretnutí LM v tomto ročníku.

V 85. minúte pálil prudko nad brvno zo šestnástky Samaras, ale na výsledku sa už nič nezmenilo.

Liga majstrov, osemfinále:

Juventus Turín (Tal.) - Celtic Glasgow (Škót.) 2:0 (1:0) - prvý zápas: 3:0, postúpil Juventus

Góly: 24. Matri, 65. Quagliarella, rozhoduje: Aydinus (Tur.)

Juventus: Buffon - Barzagli, Marrone, Bonucci - Padoin, Vidal, Pirlo, Pogba, Peluso - Quagliarella, Matri

Celtic: Forster - Matthews, Wilson, Kayal, Izaguirre - Commons, Wanyama, Ledley, Mulgrew, Samaras - Hooper

1:0

2:0

Paríž Saint-Germain (Fr.) - FC Valencia (Šp.) 1:1 (0:0) - prvý zápas: 2:1, postúpil PSG

Gól: 66. Lavezzi - 55. Jonas, rozhoduje: Mažič (Srb.)

PSG: Sirigu - Jallet (27. Van der Wiel), Thiago Silva, Alex, Maxwell - Chantome, Thiago Motta, Matuidi, Pastore - Lucas, Lavezzi

Valencia: Guaita - Barragán, Mathieu, Víctor Ruiz, A. Cissokho - Parejo, Albelda - Feghouli, Ricardo Costa, Jonas - Soldado

0:1

1:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Favoriti nesklamali, postúpil Juventus aj PSG