Famózny Falcao rozplakal Baskov

Falcao.
Falcao. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|10. máj 2012 o 18:55

Dvakrát za sebou vyhral Európsku ligu, dvakrát bol najlepším strelcom súťaže, dvakrát rozhodol i finále. Vždy v inom drese. Falcao.



BRATISLAVA. Je hlboko veriaci, angažuje sa v charite. Až tak, že ho niektorí prezývajú futbalovou matkou Terezou.

„Rád pomáham tým, ktorí nemajú peniaze. Je skvelé vedieť, že ako futbalista so slušným príjmom môžem vďaka relatívne malým sumám pomáhať mnohým ľuďom k lepšiemu životu,“ vravel dvadsaťsedemročný Radamel Falcao (na snímke).

Práve on mal najväčší podiel na triumfe Atletica Madrid v Európskej lige. Vo finále dal Bilbau dva parádne góly, jeho tím vyhral 3:0. Skormútení Baskovia smutne ležali na trávniku, ronili slzy.

„Otec mi vždy vravel, že mám strieľať na zadnú tyč. Tak som ho vypočul,“ dodal s dvadsiatimi troma gólmi po Messim a Ronaldovi tretí najlepší strelec španielskej ligy.

Pri oslavách s pohárom Falcao ako jediný nemal dres. Radšej pyšne ukazoval tričko s nápisom: „Verte a uvidíte Božiu slávu“.

Kolumbijčan akoby mal patent na úspechy v Európskej lige. Vlani prispel k triumfu FC Porto s rekordnými 17 gólmi, teraz oslavoval s Madridom - prispel dvanástimi gólmi.

„Vlaňajšia sezóna bola výnimočná, ale keď som prichádzal do Atletica, vravel som si, že by som ju rád zopakoval,“ citujú Falcaa španielske médiá.

„Keď som šiel do Madridu, mnohí ľudia tvrdili, že je to chyba. Som rád, že som ukázal, že sa mýlili. Je neuveriteľné vyhrať Európsku ligu s dvoma odlišnými klubmi a ako najlepší strelec,“ dodal Kolumbijčan, ktorý do Atletica prišiel v lete minulého roka za štyridsať miliónov eur, čím sa stal najdrahším hráčom v dejinách klubu.

„Falcaa poznám už od mladosti. Stali sme sa spolu i majstrami Argentíny. Veľmi si ho vážim. Vždy chce dokázať viac a jeho ambície nemajú hranice. Dúfam, že s nami zostane i v budúcej sezóne, ale i v opačnom prípade budem šťastný za všetko, čo bude pre neho najlepšie.,“ vravel tréner Madridčanov Diego Simeone, ktorý vyhral Európsku ligu (predtým pohár UEFA) i ako hráč - v roku 1998 s Interom Miláno.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Famózny Falcao rozplakal Baskov