Faměra po žrebe tvrdí: Musíme postúpiť

Český rodák. Martina Faměru mrzí, že nepriniesli výhru proti Grékom.
Český rodák. Martina Faměru mrzí, že nepriniesli výhru proti Grékom. (Autor: Judita Čermáková)
Marián Špacai|12. okt 2010 o 00:00

Vodní pólisti ČH Hornets podľa očakávania v Eurolige po turnaji v Rijeke skončili. V Pohári LEN to však môžu dotiahnuť až do vyraďovacej fázy, ak zvládnu turnaj v talianskom Neapole.



KOŠICE. Pólisti slovenského majstra necestovali na druhý kvalifikačný turnaj Euroligy do chorvátskej Rijeky s prehnanými vidinami. Vedeli, že dvaja súperi sú nad ich sily, chceli zdolať aspoň toho tretieho. Ani to sa nepodarilo.

Debakel s domácimi

Košičania proti favoritom nemali šancu, no prehry sú aj tak až príliš vysoké. Domáca Rijeka ich sfúkla 19:8, čiernohorský Kotor 9:3. "Proti Rijeke nám nešlo nič, neboli sme schopní dostať sa do rytmu. Nevedeli sme, ako domácich zastaviť," vraví o debakli krídelník ČH Hornets Martin Faměra.

Smola proti Grékom

Hoci na postup do ďalšej fázy Euroligy by to aj tak nestačilo, poraziť sa hotovali grécky Panionios Atény, o ktorom mali minimum informácií. Ťahali však za kratší koniec povrazu a po prehre 8:10 odchádzali od Jadranského mora bez víťazstva a v nie najlepšej nálade. "Proti Grékom, ktorí nehrali zle ani proti Rijeke a Kotoru, sme mali dosť smoly. Určite sme mohli vyhrať, náskok súpera z prvej štvrtiny sme dotiahli, chcelo to ešte trošku šťastia. Dvakrát sa po našich strelách lopta od žrde odrazila na bránkovú čiaru."

Dobrá skupina

Vypadávajúce tímy z Euroligy majú podľa reguly právo pokračovať v Pohári LEN. Včera už aj spoznali svojich súperov v druhom kole. Košických fanúšikov nepoteší, že medzinárodná federácia LEN právo usporiadať turnaj slovenskému zástupcovi neodklepla, prednosť dala talianskemu Neapolu. Tam si ČH Hornets 22. až 24. októbra zmerajú sily s domácim Posillipom, srbským VK Žak a holandským Schuurman BRC. Žreb to nie je najhorší, jasným favoritom sú Neapolčania, ktorí v prvom kole porazili aj budapeštiansky Honvéd, ale boj o druhú postupovú priečku ostáva otvorený. Žak totiž pôsobil vlani iba v druhej srbskej lige, ktorú vyhral a Holanďania tiež nepatria k európskej špičke. "Myslím, že žreb je veľmi dobrý. S Neapolom to bude náročný zápas, ale keď neporazíme zvyšných dvoch účastníkov, tak v pohárovej Európe nemáme čo robiť a nemá to ani cenu. Z tejto skupiny skrátka musíme postúpiť," odhodlaný je český legionár už so slovenským občianstvom.

Ak by to sršňom vyšlo, postúpili by do osemfinále Pohára LEN, ktoré sa hrá už vyraďovacím spôsobom doma - vonku, takže do Košíc by prišiel ďalší kvalitný súper.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Faměra po žrebe tvrdí: Musíme postúpiť