Karatistka Kopúňová nepostúpila do semifinále na Európskych hrách

Slovenská reprezentantka v karate Miroslava Kopúňová (vpravo) bojuje proti Irine Zareckej z Azerbajdžanu.
Slovenská reprezentantka v karate Miroslava Kopúňová (vpravo) bojuje proti Irine Zareckej z Azerbajdžanu. (Autor: TASR)
TASR|29. jún 2019 o 11:50

Slovenka prehrala všetky tri zápasy.

MINSK. Slovenská karatistka Miroslava Kopúňová nepostúpila z eliminačnej A-skupiny na II. európskych hrách v Minsku, keď prehrala všetky tri sobotňajšie zápasy kumite v kategórii do 68 kg.

Postupne podľahla Francúzske Alizee Agierovej (0:2), Talianke Silvii Semerarovej (1:5) a Irine Zareckej z Azerbajdžanu (0:6).

Miroslava Kopúňová v zápasoch na Európskych hrách: fotogaléria

29.6.2019

"Zápasy boli veľmi zlé. V prvom s Francúzskou som jej viac menej druhý bod darovala, keďže som netrafila techniku. V druhom dali prvý bod Talianke a mne až na kartu. Vedela som, že som bola prvá a keby dali ten bod iba mne, mohol sa zápas vyvíjať úplne inak," povedala Kopúňová.

"Keďže som prvé dva zápasy prehrala, v treťom už mi o nič nešlo, a tak som do toho aj išla. Necítila som sa dobre a bolo to vidieť."

Nenadviazala na úspech z MS

Necítila som sa dobre. Možno to bolo mojou nepripravenosťou. Neviem.


Miroslava Kopúňová, slovenská karatistka

Kopúňovej sa nepodarilo nadviazať na úspech z vlaňajšieho novembra, keď získala na majstrovstvách sveta bronzovú medailu. "Necítila som sa dobre. Možno to bolo mojou nepripravenosťou. Neviem," zamyslela sa.

Podľa jej slov bol európsky turnaj ťažší ako svetový šampionát. "Ma svete je veľa dievčat z rôznych krajín a rôznej úrovne, takže tam môže vyjsť lepšie los, nepoznáme sa medzi sebou tak, ako keď bojujeme len Európanky. Navyše, krajiny ako Azerbajdžan, Taliansko a Francúzsko patria medzi tie najlepšie."

Tréner Jozef Poliak neskrýval sklamanie po vystúpení svojej zverenkyne. "Mala ťažký žreb, ale na to sa nedá vyhovárať. Tie súperky už v zápasoch zdolala, takže si myslím, že to mohlo dopadnúť lepšie," hodnotil Poliak.

"Náš šport je o každej chybe, každej sekunde. Vravela, že nemala svoj deň a asi ho naozaj nemala, pretože toto nebol jej bežný prejav," dodal.

Nepresadila sa ani Bačíková

Výraznejšie sa nepresadila ani dráhová cyklistka Alžbeta Bačíková, ktorej v omniu patrilo konečné 15. miesto so ziskom 44 bodov.

Dvadsaťdeväťročnej Slovenke sa najviac spomedzi štyroch disciplín darilo vo vyraďovacích pretekoch, kde bola šiesta. V scratchi obsadila deviate miesto, v bodovacích a tempo pretekoch zhodne šestnástu pozíciu.

Alžbeta Bačíková.
Alžbeta Bačíková. (Autor: TASR)

Nedeľa bude v Minsku posledným súťažným dňom.

Zo slovenských reprezentantov sa predstavia športový gymnasta Slavomír Michňák a dráhoví cyklisti Tereza Medveďová s Martinom Chrenom.

Slovenská výprava získala v doterajšom priebehu podujatia štyri medaily - jednu striebornú a tri bronzové.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Karatistka Kopúňová nepostúpila do semifinále na Európskych hrách