Essien je na súpiske pre odvetu s Juventusom

SITA|10. mar 2009 o 15:21

Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Guus Hiddink nominoval na stredajší odvetný zápas osemfinále Ligy majstrov proti Juventusu Turín ghanského univerzála.

LONDÝN. Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Guus Hiddink nominoval na stredajší odvetný zápas osemfinále Ligy majstrov 2008/09 proti Juventusu Turín ghanského univerzála Michaela Essiena. Dvadsaťšesťročný rodák z Accry sa objavil v drese "The Blues" v súťažnom stretnutí v sobotňajšom štvrťfinále Anglického pohára FA Cup proti Coventry City prvýkrát po polročnej odmlke zapríčinenej zranením. Hiddinkovi zverenci v ňom triumfovali 2:0 a postúpili do semifinále.

"Je veľmi dôležité, že v záverečnej časti sezóny budeme mať k dispozícii početný a kvalitný káder. S Essienom v zostave naša sila ešte vzrastie," povedal 62-ročný holandský kormidelník v rozhovore pre televíznu stanicu Sky Sports. "Michael je fantastický hráč, veľmi silný a navyše pozitívne mysliaci. Ešte neviem, či mu dám príležitosť od začiatku stretnutia. Nominoval som ho však na stredajší duel," dodal na záver Hiddink na margo Essiena, ktorý pre zranenie predného prekríženého väzu kolena nútene pauzoval od septembra 2008. Chelsea pred dvoma týždňami zvíťazila na domácom trávniku nad "starou dámou" 1:0. Odveta na Olympijskom štadióne v Turíne bude pre 18-člennú hráčsku výpravu, v ktorej figuruje aj meno slovenského reprezentanta Miroslava Stocha, nesmierne náročná.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Essien je na súpiske pre odvetu s Juventusom