EH: Kmeťová s Kohlovou postúpili do finále aj na 200 m trati

Ivana Kmeťová (vpravo) s reprezentačnou kolegyňou Martinou Kohlovou.
Ivana Kmeťová (vpravo) s reprezentačnou kolegyňou Martinou Kohlovou. (Autor: TASR)
TASR|15. jún 2015 o 14:05

V utorok môžu slovenské rýchlostné kanoistky vybojovať v Baku ďalšie cenné kovy pre naše farby.

MINGAČEVIR. Slovenský dvojkajak v zložení Ivana Kmeťová, Martina Kohlová sa na I. EH v Azerbajdžane prebojoval do finále aj na 200 m trati.

Zverenky trénera Filipa Petrlu v Mingačevire suverénnym spôsobom vyhrali semifinále. V utorok budú najskôr bojovať o medaily na olympijskej päťstovke.

Slovenky mohli na dvestometrovej trati postúpiť do finále priamo už z rozplavieb, no tie im nevyšli podľa predstáv a na tretiu priečku stratili pol sekundy.

"Bola šanca postúpiť aj z rozjázd, ale tie sa nám nevydarili. No táto semifinálová nám vyšla, pretože sme o dosť predbehli Portugalčanky, ktoré s nami išli aj v prvej plavbe. Navyše sme mali aj podstatne lepší čas. Viac sme sa koncentrovali a išlo nám to lepšie," povedala po semifinále Kmeťová.

V ňom suverénne dominovali a postarali sa o rekordný čas hier 36,847 s.

"Tešíme sa z toho a dáva nám to nádej do finále. Zajtra je však nový deň. Ak by sme boli na 500-ke do 6. miesta, tak budeme spokojné, pretože sú tu samé olympijské medailistky, na 200-ke chceme obe prekvapiť," uviedla Kohlová.

Tá sa predstavila aj v singli na 200 m a skončila v semifinále štvrtá, takže ju v utorok čaká B-finále rovnako ako kajakára Miroslava Zaťka (7. miesto) a singlkanoistu Ľubomíra Hagaru (8. miesto).

"Bojovali sme v K2 200 aj v K1 200 m. Je to náročný program, ale sme na to zvyknuté. Vždy sme si to takto vyberali a myslím si, že je to dobrá voľba aj na majstrovstvá sveta, kde pôjde o miestenky na olympiádu do Ria," povedala Kohlová.

Napriek tomu, že jej ušlo A-finále, bola so svojím výkonom spokojná.

"Myslím si, že aj K1 bolo úspešné. To semifinále bolo veľmi ťažké. Ja som do toho išla s tým, že chcem postúpiť do A-finále. Nakoniec mi ušlo o desatinu sekundy, ale predbehla som medailistky v tejto disciplíne, takže som sa tešila aj zo štvrtého miesta a hlavne z času. Bol jeden z mojich najrýchlejších," pokračovala.

V utorok sa chcú pobiť o čo najlepšie umiestnenia.

"Budeme sa snažiť o čo najlepší výsledok. Myslím si, že môžeme iba prekvapiť. Tie lode, ktoré sú tu, sú veľmi ťažké. Je to ako taká menšia olympiáda, chýbajú iba Austrálčanky, či Kanaďanky a Číňanky, takže sa tešíme, že sme postúpili do oboch finále," dodala Kmeťová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»EH: Kmeťová s Kohlovou postúpili do finále aj na 200 m trati