„Dvadsiatka“ podľahla dvojnásobnému oslabeniu

Sportnet|14. sep 2013 o 00:00

Slovenská hádzanárska „dvadsiatka“ má za sebou aj debut na súperovom ihrisku, aspoň na bod siahala v Nových Zámkoch.

PREŠOV. Výber SR 20 tvoria vlastne juniori Tatrana Prešov. V sezóne 2013/2014 štartujú prvý raz v slovenskej extralige seniorov.

V Nových Zámkoch sa prekvapenie nekonalo, no určite sa k nemu schyľovalo. V prvom polčase väčšinou viedol o gól, o dva, hosťujúci výber.

Napokon ale po zmene strán musel doťahovať tesný náskok domácich tím SR 20. V dramatickom závere finišujúcu „dvadsiatku“ pribrzdili sporné vylúčenia.

Posledné dve minúty dohrávali hostia bez vylúčených Tobiaša a Páleša. Nuž a práve v tom čase, v početnej prevahe, Nové Zámky strhli vedenie na svoju stranu a vyhrali 30:29.

Prehral herne lepší tím

„Dovolím si povedať, že v prvom extraligovom zápase vonku sme boli herne lepším celkom,“ tvrdil Marek Gernát.

„Na druhej strane, na našu škodu, v obrane sme spravili veľa chýb, ktoré po rýchlych kontrách z vyložených pozícií trestal najmä domáci Pogány. Naši mladí zverenci síce prehrali, zase ale nabrali ďalšie skúsenosti. Trebárs i zo záveru stretnutia, v ktorom nám rozhodcovia veľmi prísne vylúčili štyroch hráčov... Zdôrazním však, že chlapci opäť zahrali veľmi dobre. Ak budú takto napredovať, ich prvá extraligová výhra nedá na seba dlho čakať."

V utorok 17. 9. hrá SR 20 extraligu v Modre, v štvrtok 19. 9. hostí v prešovskej THA od 18. hodiny 1. MHK Košice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»„Dvadsiatka“ podľahla dvojnásobnému oslabeniu